2016-10-13 16:02

2016-10-13 16:02

Många Oxhäljaknallar hade brister i hygienen

FILIPSTAD: Miljöpolitiker fick redovisning

En inspektion av marknadsknallar på Oxhälja visade på brister hos många som sålde livsmedel.

Vid sitt möte i veckan fick miljö- och byggnadsnämnden information om att 76 livsmedelanläggningar har kontrollerats under de första nio månaderna i år. Dessutom har miljö- och stadsarkitektkontoret inspekterat 23 marknadsstånd under Oxhälja. Då upptäcktes flera brister.

– Det är bra att Oxhälja marknad kontrolleras så att man kan diskutera med Oxhäljakommittén och göra bra grejor för de personer som håller på med livsmedel. En åtgärd kan vara att ordna egna wc-vagnar där de kan tvätta händerna. Av de som undersöktes så visade det sig vara väldigt stora brister i handhygienen, säger Åsa Hååkman-Felth, ordförande i nämnden.

Under första kvartalet i år har det registrerats 19 livsmedelsanläggningar.

– Vi hade räknat med 10 registreringar men det blev nästan det dubbla, men det tolkar jag som en positiv trend.

Vid sitt möte i veckan fick miljö- och byggnadsnämnden information om att 76 livsmedelanläggningar har kontrollerats under de första nio månaderna i år. Dessutom har miljö- och stadsarkitektkontoret inspekterat 23 marknadsstånd under Oxhälja. Då upptäcktes flera brister.

– Det är bra att Oxhälja marknad kontrolleras så att man kan diskutera med Oxhäljakommittén och göra bra grejor för de personer som håller på med livsmedel. En åtgärd kan vara att ordna egna wc-vagnar där de kan tvätta händerna. Av de som undersöktes så visade det sig vara väldigt stora brister i handhygienen, säger Åsa Hååkman-Felth, ordförande i nämnden.

Under första kvartalet i år har det registrerats 19 livsmedelsanläggningar.

– Vi hade räknat med 10 registreringar men det blev nästan det dubbla, men det tolkar jag som en positiv trend.