2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

"Alla kan vara med och bidra"

FILIPSTAD: Satsar på öppet hus för att samla pengar till Världens barn

På lördag blir det öppet hus på Ungdomens hus i Filipstad. På kort varsel arrangeras den dagen för att pengar ska samlas in till Världens barn. För två veckor sedan fick man frågan om de kunde arrangera den här insamlingen och det ser ut som de har lyckats med det.

Ungdomsledarna Marie Gran och Andreas Lundqvist på Ungdomens hus hopas på att det ska komma många när de på lördag har öppet hus. Ungdomarna som besöker Ungdomens hus på kvällarna, cirka 50 i snitt, varje kväll har målat tavlor, och bakat och tanken är att det ska fikas och köpas tavlor. Men att de bidrag som kommer in ska vara på frivillighetens väg.

Full aktivitet

– Vasakyrkan skänkte färg till oss och frågade om vi på kort varsel kunde arrangera något för att samla pengar till Världens barn, säger Marie Gran och Andreas Lundqvist. Vi nappade på det och de senaste två veckorna har det varit full aktivitet bland ungdomarna. Tavlor har målats som vi hoppas att folk vill köpa och då menar vi att det ska vara frivilliga bidrag då alla har sin egen budget att tänka på.

Sång och dans

Hela eftermiddagen från klockan 13.00 kommer det att vara öppet på Ungdomens hus. Det blir både sång och dansuppvisning en gång per timme.

– Det blir underhållning av dansgruppen Duo och sedan finns det även en sånggrupp, säger Marie Gran och Andreas Lundqvist. Dangruppen heter Duo och sedan ville vi döpa sånggruppen till TanJäntera, eftersom de spelar piano, men de ville inte heta det. Nu får vi se vilket namn de har valt.

Hoppas på många vuxna

Ungdomarna har bakat och det kommer att säljas fika när det är öppet hus och alla pengar som kommer in den här dagen kommer att oavkortat gå till Världens barn.

– Vi hoppas så klart att det kommer många vuxna den här dagen. Ungdomarna som brukar vara här har ju föräldrar också och det kan kanske vara roligt att se var deras ungdomar finns och vad de gör på Ungdomens hus, säger Marie och Andreas. Sedan kan man ju hoppas att det dyker upp några politiker också.

Sponsorer

Vid 18-tiden blir det disco för alla barn F-till årskurs 4. Det öppna huset på Ungdomens hus har också sponsrats av Barilla, Seffel Bil AB, La Strada, Temia, Skölds Guld och Carl Hedin AB.

Ungdomsledarna Marie Gran och Andreas Lundqvist på Ungdomens hus hopas på att det ska komma många när de på lördag har öppet hus. Ungdomarna som besöker Ungdomens hus på kvällarna, cirka 50 i snitt, varje kväll har målat tavlor, och bakat och tanken är att det ska fikas och köpas tavlor. Men att de bidrag som kommer in ska vara på frivillighetens väg.

Full aktivitet

– Vasakyrkan skänkte färg till oss och frågade om vi på kort varsel kunde arrangera något för att samla pengar till Världens barn, säger Marie Gran och Andreas Lundqvist. Vi nappade på det och de senaste två veckorna har det varit full aktivitet bland ungdomarna. Tavlor har målats som vi hoppas att folk vill köpa och då menar vi att det ska vara frivilliga bidrag då alla har sin egen budget att tänka på.

Sång och dans

Hela eftermiddagen från klockan 13.00 kommer det att vara öppet på Ungdomens hus. Det blir både sång och dansuppvisning en gång per timme.

– Det blir underhållning av dansgruppen Duo och sedan finns det även en sånggrupp, säger Marie Gran och Andreas Lundqvist. Dangruppen heter Duo och sedan ville vi döpa sånggruppen till TanJäntera, eftersom de spelar piano, men de ville inte heta det. Nu får vi se vilket namn de har valt.

Hoppas på många vuxna

Ungdomarna har bakat och det kommer att säljas fika när det är öppet hus och alla pengar som kommer in den här dagen kommer att oavkortat gå till Världens barn.

– Vi hoppas så klart att det kommer många vuxna den här dagen. Ungdomarna som brukar vara här har ju föräldrar också och det kan kanske vara roligt att se var deras ungdomar finns och vad de gör på Ungdomens hus, säger Marie och Andreas. Sedan kan man ju hoppas att det dyker upp några politiker också.

Sponsorer

Vid 18-tiden blir det disco för alla barn F-till årskurs 4. Det öppna huset på Ungdomens hus har också sponsrats av Barilla, Seffel Bil AB, La Strada, Temia, Skölds Guld och Carl Hedin AB.