2016-09-26 10:43

2016-09-26 12:57

Singelolycka med lastbil

FILIPSTAD

(UPPDATERAD) På måndagsförmiddagen inträffade en singelolycka med en timmerbil på 26:an mellan Nykroppa och Filipstad. Chauffören väjde för en älg och släpet skar ner i diket och välte.

Det var klockan 10.18 som Bergslagens Räddningstjänst larmades sedan en singelolycka inträffat på 26:an mellan Nykroppa och Filipstad. En timmerbil var inblandad i olyckan och chauffören hade fått väja för en älg. Släpet skar ner i diket och välte och allt timmer hamnade vid sidan av vägen.

Inga personskador

– Chauffören väjde för en älg och då blev det som det blev, säger Mikael Myhrén som var insatsledare. Dessbättre blev det inga personskador och inga utsläpp av drivmedel. Vi överlämnade till polisen som fick dirigera trafiken i väntan på bärgare.

Bärgningsarbetet av den välta släpvagnen och timret beräknades ta sin början vid lunchtid och under tiden skulle 26:an vara avstängd i båda riktningarna.

Det var klockan 10.18 som Bergslagens Räddningstjänst larmades sedan en singelolycka inträffat på 26:an mellan Nykroppa och Filipstad. En timmerbil var inblandad i olyckan och chauffören hade fått väja för en älg. Släpet skar ner i diket och välte och allt timmer hamnade vid sidan av vägen.

Inga personskador

– Chauffören väjde för en älg och då blev det som det blev, säger Mikael Myhrén som var insatsledare. Dessbättre blev det inga personskador och inga utsläpp av drivmedel. Vi överlämnade till polisen som fick dirigera trafiken i väntan på bärgare.

Bärgningsarbetet av den välta släpvagnen och timret beräknades ta sin början vid lunchtid och under tiden skulle 26:an vara avstängd i båda riktningarna.