2016-09-19 10:55

2016-09-19 10:55

Fortkörare skyllde på leende man

FILIPSTAD: Domstolen trodde inte på åtalad Filipstadsbo

En Filipstadsbo åkte fast för att ha kört för fort och i en bil belagd med körförbud – men själv hävdar han att det inte var han som körde.
Mannen skyller den olagliga färden på ”Smile”, en person som skulle provköra bilen för att eventuellt köpa den.

Kommer ni ihåg Mållgan? En 23-åring lyckades bli friad från ett åtal om rattfylleri sedan han lyckats övertala tingsrätten att det inte var han själv utan en kille som heter Mållgan som körde bilen.

När en kille från Filipstad försökte skylla två trafikbrott han anklagats för på en person vid namn Smile, blev det dock ingen framgång i tingsrätten i Vänersborg.

Rätten väljer att tro på åklagaren, som hävdar att det står klart att det är FIlipstadsbon och ingen annan som körde bilen. Han körde i 79 kilometer i timmen på en 70-sträcka på E45 i Trollhättan en natt i december i fjol och bilen var obesiktigad och belagd med körförbud.

Provkörd

Enligt Filipstadsbon var det hans bil, och anledningen till att den kördes vid den aktuella tidpunkten var att en kompis skulle hjälpa honom att sälja den. Bilen och kompisen var i Trollhättan och personen med det leende smeknamnet ska ha varit spekulant på fordonet.

Att provkörningen skedde nattetid verkar han inte tycka var något konstigt: ”Kompisen syslar med bilaffärer även mitt i natten” har han förklarat för rätten och hävdar att han själv inte ens var närvarande när nycklarna lämnades över. Det skötte kompisen; själv var han på jobbet i Filipstad.

Tingsrätten tycker dock att det finns stora likheter mellan Filipstadsbon och personen som fastnade på bild i fartkameran på E45. Det är ställt bortom rimligt tvivel att det var den åtalade som körde, slår rätten fast.

Påföljden för de båda brotten – brott mot trafikförordningen och brott mot fordonsförordningen – slogs fast till böter på sammanlagt 2250 kronor.

Inte såld

Någon bilaffär blev det i vilket fall inte heller: det aktuella fordonet står fortfarande registrerat på Filipstadsbon i fordonsregistret.

Kommer ni ihåg Mållgan? En 23-åring lyckades bli friad från ett åtal om rattfylleri sedan han lyckats övertala tingsrätten att det inte var han själv utan en kille som heter Mållgan som körde bilen.

När en kille från Filipstad försökte skylla två trafikbrott han anklagats för på en person vid namn Smile, blev det dock ingen framgång i tingsrätten i Vänersborg.

Rätten väljer att tro på åklagaren, som hävdar att det står klart att det är FIlipstadsbon och ingen annan som körde bilen. Han körde i 79 kilometer i timmen på en 70-sträcka på E45 i Trollhättan en natt i december i fjol och bilen var obesiktigad och belagd med körförbud.

Provkörd

Enligt Filipstadsbon var det hans bil, och anledningen till att den kördes vid den aktuella tidpunkten var att en kompis skulle hjälpa honom att sälja den. Bilen och kompisen var i Trollhättan och personen med det leende smeknamnet ska ha varit spekulant på fordonet.

Att provkörningen skedde nattetid verkar han inte tycka var något konstigt: ”Kompisen syslar med bilaffärer även mitt i natten” har han förklarat för rätten och hävdar att han själv inte ens var närvarande när nycklarna lämnades över. Det skötte kompisen; själv var han på jobbet i Filipstad.

Tingsrätten tycker dock att det finns stora likheter mellan Filipstadsbon och personen som fastnade på bild i fartkameran på E45. Det är ställt bortom rimligt tvivel att det var den åtalade som körde, slår rätten fast.

Påföljden för de båda brotten – brott mot trafikförordningen och brott mot fordonsförordningen – slogs fast till böter på sammanlagt 2250 kronor.

Inte såld

Någon bilaffär blev det i vilket fall inte heller: det aktuella fordonet står fortfarande registrerat på Filipstadsbon i fordonsregistret.