2016-09-15 04:15

2016-09-15 04:40

Rykande bil bara meter från gasflaskor

En rykande bil kunde släckas innan det hann utvecklas till en bilbrand – vilket var tur då bilen bara stod ett par meter från gasflaskor på en bensinmack.

Vid halv fyra på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en bilbrand vid Ok/Q8 i Filipstad. Det rörde sig inte om en fullt utvecklad brand utan överhettning och rökutveckling som förmodligen orsakats av överhettade bromsar.

– Det var två killar i bilen som säger att de hört något skramla till under körningen, så det kan vara något i bromssystemet som lossnat, säger Dick Eriksson, styrkeledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Även om det aldrig hann börja brinna försvårades allvaret i situationen i och med att bilen bara stod ungefär två meter från bensinmackens gasflaskor, så räddningstjänsten var tvungen att knuffa bort bilen en bit innan de kunde börja kyla ned den med vatten.

– Killarna hade gått bort en bra bit från bilen när vi kom, vilket var bra gjort av dem. När det rör sig om gasflaskor brukar man säga att avståndet ska vara 300 meter, säger Dick Eriksson.

Vid halv fyra på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en bilbrand vid Ok/Q8 i Filipstad. Det rörde sig inte om en fullt utvecklad brand utan överhettning och rökutveckling som förmodligen orsakats av överhettade bromsar.

– Det var två killar i bilen som säger att de hört något skramla till under körningen, så det kan vara något i bromssystemet som lossnat, säger Dick Eriksson, styrkeledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Även om det aldrig hann börja brinna försvårades allvaret i situationen i och med att bilen bara stod ungefär två meter från bensinmackens gasflaskor, så räddningstjänsten var tvungen att knuffa bort bilen en bit innan de kunde börja kyla ned den med vatten.

– Killarna hade gått bort en bra bit från bilen när vi kom, vilket var bra gjort av dem. När det rör sig om gasflaskor brukar man säga att avståndet ska vara 300 meter, säger Dick Eriksson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.