2016-09-10 18:34

2016-09-10 18:34

Bergsskolan firade geologins dag

FILIPSTAD: Mycket att se och pröva under dagen

– Geologi är väldigt intressant, men det är ingen som tänker på den!
Bergsskolestudenten Joel Eriksson hade en kärnfull sammanfattning av lördagens huvudämne på skolan: geologins dag.

På Bergsskolan var det öppet hus på lördagen med guidningar i mineralsamlingen, fakta om skolan och inte minst en visning av en specialversion av dataspelet Minecraft, där geologin verkligen är i centrum.

Geologi handlar om hur jorden bildades men också om material, natur, kemi, teknik med mera. Joel Eriksson, som går tredje året på ingenjörsprogrammet berg- och anläggning, påminner om att geologi är ett ämne som omfattar mycket. Han tycker det är intressant, men tror också att många till vardags inte ens tänker på att geologi finns. Som student på just Bergsskolan hör han dock till dem som tänker ganska mycket på geologi, för det är så klart ett ämne som ingår i utbildningen. Vad som finns i marken och vad det kan användas till hjälpte han själv till att sprida kunskap om när han guidade gästerna i Bergsskolans stora mineralsamling.

– Jag tror att vi har ungefär 24500 olika stuffer här på skolan, säger han.

En av dem som lyssnade, närmast andäktigt, var Elias Sandberg, 7 år, från Ekshärad, som nu kan en hel del om såväl Minecraft som olika mineralsorter. Vem vet, kanske hittar man honom på Bergsskolan om ett par år och det är i vart fall något som Joel Eriksson kan rekommendera:

– Det är en bra utbildning, rolig och intressant. Och alla som vill får jobb efteråt i princip!

På Bergsskolan var det öppet hus på lördagen med guidningar i mineralsamlingen, fakta om skolan och inte minst en visning av en specialversion av dataspelet Minecraft, där geologin verkligen är i centrum.

Geologi handlar om hur jorden bildades men också om material, natur, kemi, teknik med mera. Joel Eriksson, som går tredje året på ingenjörsprogrammet berg- och anläggning, påminner om att geologi är ett ämne som omfattar mycket. Han tycker det är intressant, men tror också att många till vardags inte ens tänker på att geologi finns. Som student på just Bergsskolan hör han dock till dem som tänker ganska mycket på geologi, för det är så klart ett ämne som ingår i utbildningen. Vad som finns i marken och vad det kan användas till hjälpte han själv till att sprida kunskap om när han guidade gästerna i Bergsskolans stora mineralsamling.

– Jag tror att vi har ungefär 24500 olika stuffer här på skolan, säger han.

En av dem som lyssnade, närmast andäktigt, var Elias Sandberg, 7 år, från Ekshärad, som nu kan en hel del om såväl Minecraft som olika mineralsorter. Vem vet, kanske hittar man honom på Bergsskolan om ett par år och det är i vart fall något som Joel Eriksson kan rekommendera:

– Det är en bra utbildning, rolig och intressant. Och alla som vill får jobb efteråt i princip!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.