2016-09-09 11:14

2016-09-09 11:14

Gruvor, marknad och musik

NORDMARK: Aktiv söndag i gruvbyn

Under söndagen är det mycket på gång i Nordmark. Först firas Bondens marknad och Kulturarvsdag, sen är det musikgudstjänst.

Söndagen den 11 september firas Kulturarvsdagen över hela landet och det uppmärksammas i gruvbyn Nordmark. Det blir visning av gruvområdet Nordmarksberg, men också Bondens marknad vid Nordmarks hembygdsgård.

På eftermiddagen blir det dessutom en musikgudstjänst i Nordmarks kyrka med visgruppen Visa Upp. Repertoaren som bjuds besökarna kommer att vara varierad med såväl Taube som Robert Broberg och lite lokal anknytning, Filipstadsbördige Alf Dahlmans tonsättning av Pelle Nävers Min Sångmö. Förutom Visa Upp, bestående av Jan Svensson, Ingbritt Borg, Leif Holmberg och Johnny Svensson, kommer även bland andra Katre Lehtsaar-Helmersson att delta.

Söndagen den 11 september firas Kulturarvsdagen över hela landet och det uppmärksammas i gruvbyn Nordmark. Det blir visning av gruvområdet Nordmarksberg, men också Bondens marknad vid Nordmarks hembygdsgård.

På eftermiddagen blir det dessutom en musikgudstjänst i Nordmarks kyrka med visgruppen Visa Upp. Repertoaren som bjuds besökarna kommer att vara varierad med såväl Taube som Robert Broberg och lite lokal anknytning, Filipstadsbördige Alf Dahlmans tonsättning av Pelle Nävers Min Sångmö. Förutom Visa Upp, bestående av Jan Svensson, Ingbritt Borg, Leif Holmberg och Johnny Svensson, kommer även bland andra Katre Lehtsaar-Helmersson att delta.