2016-08-10 20:31

2016-08-10 20:31

Villaägare varnas för telefonförsäljare

FILIPSTAD

Bergslagens räddningstjänst har gått ut med en varning på sin hemsida.
Varningen gäller ett företag som säger sig vara i sotningsbranschen och via telefonförsäljning vill påtvinga en rengöring av de så kallade imkanalerna.

Enligt samtalen till räddningstjänsten verkar upplägget gå ut på att få fastighetsägarna att tro att det handlar om den lagstadgade kontrollen av eldstäder och att den även skulle gälla för imkanaler, vilket inte stämmer. Det föreligger inte något lagkrav gällande rengöring och rensning av imkanaler och frånluftsventilation i privata bostäder.

Bergslagens räddningstjänst vet att företaget har agerat i Filipstad med omnejd men det är möjligt att också boende i andra kommuner har blivit uppringda.

Enligt samtalen till räddningstjänsten verkar upplägget gå ut på att få fastighetsägarna att tro att det handlar om den lagstadgade kontrollen av eldstäder och att den även skulle gälla för imkanaler, vilket inte stämmer. Det föreligger inte något lagkrav gällande rengöring och rensning av imkanaler och frånluftsventilation i privata bostäder.

Bergslagens räddningstjänst vet att företaget har agerat i Filipstad med omnejd men det är möjligt att också boende i andra kommuner har blivit uppringda.