2016-08-09 14:17

2016-08-09 14:17

Ernst och Åke har chansen på tv-priser

TV: Tittarna får föreslå tv-pristagare

Nu börjar omröstningen om årets TV-favoriter. Ernst Kirchsteiger har chans på två nomineringar – dels som årets manliga programledare, dels för tv-programmet Sommar med Ernst.

Kristallen-galan hålls den 4 september och en del av priserna som delas ut då, får tittarna vara med och tycka till om. Nomineringsprocessen har just dragit i gång och TV-bolagen SVT, TV4, TV3 och Kanal 5 har på sina hemsidor lagt ut vilka av just deras tv-profiler och program de satt upp för nominering. Nu är det upp till tittarna att gå in och välja och vraka.

Från TV4s sida är den Nykroppafödde heders-Filipstadsambassadören Ernst Kirchsteiger en av dem som lyfts fram. Både programmet och programledaren är med på listorna, i kategorin Årets program respektive Årets manliga programledare.

Hos Kanal 5 är programmen om Ullared, med glade Åke från Filipstad som en av de återkommande profilerna, med på listan över program man kan rösta på som ”Årets program”.

De kategorier folket får vara med och rösta fram är Årets program, Årets manliga och kvinnliga programledare och Årets sport-tv-profil.

Kristallen-galan togs fram för att Sverige skulle få en motsvarighet till det amerikanska tv-priserna Emmys och är tänkt att uppmuntra bra tv-produktioner. Tv-kanalerna turas om att sända galan och i år är det Kanal 5:s tur.

Kristallen-galan hålls den 4 september och en del av priserna som delas ut då, får tittarna vara med och tycka till om. Nomineringsprocessen har just dragit i gång och TV-bolagen SVT, TV4, TV3 och Kanal 5 har på sina hemsidor lagt ut vilka av just deras tv-profiler och program de satt upp för nominering. Nu är det upp till tittarna att gå in och välja och vraka.

Från TV4s sida är den Nykroppafödde heders-Filipstadsambassadören Ernst Kirchsteiger en av dem som lyfts fram. Både programmet och programledaren är med på listorna, i kategorin Årets program respektive Årets manliga programledare.

Hos Kanal 5 är programmen om Ullared, med glade Åke från Filipstad som en av de återkommande profilerna, med på listan över program man kan rösta på som ”Årets program”.

De kategorier folket får vara med och rösta fram är Årets program, Årets manliga och kvinnliga programledare och Årets sport-tv-profil.

Kristallen-galan togs fram för att Sverige skulle få en motsvarighet till det amerikanska tv-priserna Emmys och är tänkt att uppmuntra bra tv-produktioner. Tv-kanalerna turas om att sända galan och i år är det Kanal 5:s tur.