2016-08-04 11:03

2016-08-04 11:04

Från Thorsten Flinck till Cornelis

GRYTHYTTAN: Fredagskväll med skådespelare, sångare och regissör

På fredagskvällen, 5 augusti, kommer Thorsten Flinck till Grythyttan och nöjesstället Cornelis för att ge konsert.
– Han har en inlevelse som är helt brutal, säger Mats Runqvist på Cornelis och tror på en kväll utöver det vanliga.

”Jag reser mig igen” sjöng Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2012 och blev folkkär på kuppen. Många gillade både låten och att han faktiskt rest sig igen – det här är en artist det ofta stormat kring. Men han har för all del också ofta hyllats, inte minst i sina övriga yrkesroller som skådespelare och regissör. Exempelvis har han fått fina recensioner för sin enmansföreställning Doktor Glas.

Till Grythyttan på fredagskvällen har Thorsten Flinck med sig Kenny Håkansson, en gång känd som Beno Zeno i Dag Vag, som musiker.

– Han är en grym gitarrist. Han har även spelat med Cornelis, upplyser Mats Runqvist.

Lyssnande publik

Bokningsläget inför kvällen ser bra ut:

– Det plockar på. Det här är en artist som inte ungdomarna springer benen av sig för att köpa biljetter till utan det blir nog en lite äldre publik, en lyssnande publik. Det är roligt också att det ringt många utifrån, exempelvis från Vansbro och Örebro, och bokat bord. Jag tror han har en stor och trogen publik som följer honom, säger Mats Runqvist.

Viktigt att blanda

Tidigare i sommar har Cornelis i Grythyttan haft bland andra Doug Seegers på besök och inom kort väntar en konstellation med rötter i Nationalteatern, men Mats Runqvist släpper också fram lokala artister.

– Vi ska ha en j-vla blandning på musiken, både såna som är kända och okända. Jag tror att det är en del av vår framgångssaga hittills.

”Jag reser mig igen” sjöng Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2012 och blev folkkär på kuppen. Många gillade både låten och att han faktiskt rest sig igen – det här är en artist det ofta stormat kring. Men han har för all del också ofta hyllats, inte minst i sina övriga yrkesroller som skådespelare och regissör. Exempelvis har han fått fina recensioner för sin enmansföreställning Doktor Glas.

Till Grythyttan på fredagskvällen har Thorsten Flinck med sig Kenny Håkansson, en gång känd som Beno Zeno i Dag Vag, som musiker.

– Han är en grym gitarrist. Han har även spelat med Cornelis, upplyser Mats Runqvist.

Lyssnande publik

Bokningsläget inför kvällen ser bra ut:

– Det plockar på. Det här är en artist som inte ungdomarna springer benen av sig för att köpa biljetter till utan det blir nog en lite äldre publik, en lyssnande publik. Det är roligt också att det ringt många utifrån, exempelvis från Vansbro och Örebro, och bokat bord. Jag tror han har en stor och trogen publik som följer honom, säger Mats Runqvist.

Viktigt att blanda

Tidigare i sommar har Cornelis i Grythyttan haft bland andra Doug Seegers på besök och inom kort väntar en konstellation med rötter i Nationalteatern, men Mats Runqvist släpper också fram lokala artister.

– Vi ska ha en j-vla blandning på musiken, både såna som är kända och okända. Jag tror att det är en del av vår framgångssaga hittills.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.