2016-08-01 20:32

2016-08-01 20:32

Trevlig marknad i vänners lag

STORHÖJDEN: Marknad lockade många till Utpostens café

Under både lördag och söndag arrangerades det för fjärde året i rad en marknad vid Utpostens Café på Storhöjden.

Nina och Willy Livf driver sedan femton år tillbaka Utpostens café på Storhöjden och sedan fyra år tillbaka har de marknad i samband med Filibjurveckan.

– Det är en tradition som sprider sig. Vi försökte dra i gång något liknande de första åren vi höll till här, men det blev bara ett år. Det är kul att det har blivit mer ihållande nu, säger Nina Livf.

– Vi har valt att kalla det för marknad i stället för loppis för att vi vill att det ska vara ett mer varierat utbud, sen är det självklart att folk får komma hit med sina loppisgrejer, säger Willy Livf.

Och varierat utbud var det sannerligen, man kunde få tag på allt från sylt till datormöss.

Vid ingången hade Mor Carins ett stort stånd där Filip Larsson, sonson till den ursprunglige Carin, hade hand om försäljningen.

– Vi är ett familjeföretag som håller till i Ölme och tillverkar ostkakor, sylt och honung. Det är min farmors grundrecept för allt, berättar Filip Larsson.

Maariska Kaandorp från hade fullt upp under helgen som var. På lördagen var hon med på bakluckeloppisen i Asphyttan och under söndagen stod hon på Storhöjden.

– Jag tänker att det ska finnas något för alla, jag säljer allt från barnkläder till hälsokost. För två år sedan var jag här och sålde saker och förra året var jag bara här och shoppade. Det gick bra i går i Asphyttan så jag tänkte att jag får se hur det går här i dag. Det är alltid så mysigt här på Storhöjden, jag brukar tipsa mina vänner om att komma hit och äta våfflor, säger Mariska Kaandorp.

Till vardags driver Mariska en pop-up store i Filipstad.

I ett annat hörn av området stod Marianne Andersson.

– Det är väldigt trevligt här med glada människor. Jag sålde slut i går så jag passade på att rensa förrådet hemma inför idag. Jag hittade så mycket saker som jag aldrig använder. Extra datormöss och helt oanvända smycken bland annat, berättar hon.

Nina och Willy Livf driver sedan femton år tillbaka Utpostens café på Storhöjden och sedan fyra år tillbaka har de marknad i samband med Filibjurveckan.

– Det är en tradition som sprider sig. Vi försökte dra i gång något liknande de första åren vi höll till här, men det blev bara ett år. Det är kul att det har blivit mer ihållande nu, säger Nina Livf.

– Vi har valt att kalla det för marknad i stället för loppis för att vi vill att det ska vara ett mer varierat utbud, sen är det självklart att folk får komma hit med sina loppisgrejer, säger Willy Livf.

Och varierat utbud var det sannerligen, man kunde få tag på allt från sylt till datormöss.

Vid ingången hade Mor Carins ett stort stånd där Filip Larsson, sonson till den ursprunglige Carin, hade hand om försäljningen.

– Vi är ett familjeföretag som håller till i Ölme och tillverkar ostkakor, sylt och honung. Det är min farmors grundrecept för allt, berättar Filip Larsson.

Maariska Kaandorp från hade fullt upp under helgen som var. På lördagen var hon med på bakluckeloppisen i Asphyttan och under söndagen stod hon på Storhöjden.

– Jag tänker att det ska finnas något för alla, jag säljer allt från barnkläder till hälsokost. För två år sedan var jag här och sålde saker och förra året var jag bara här och shoppade. Det gick bra i går i Asphyttan så jag tänkte att jag får se hur det går här i dag. Det är alltid så mysigt här på Storhöjden, jag brukar tipsa mina vänner om att komma hit och äta våfflor, säger Mariska Kaandorp.

Till vardags driver Mariska en pop-up store i Filipstad.

I ett annat hörn av området stod Marianne Andersson.

– Det är väldigt trevligt här med glada människor. Jag sålde slut i går så jag passade på att rensa förrådet hemma inför idag. Jag hittade så mycket saker som jag aldrig använder. Extra datormöss och helt oanvända smycken bland annat, berättar hon.

  • Lotten Rönqvist