2016-08-01 10:37

2016-08-01 10:37

Renässansmusik i kyrka

GÅSBORN

Sällsamma klanger kommer att ljuda vid helgsmålsbönen i Gåsborns kyrka på lördag kväll. Det är tidstrogna instrument, såsom säckpipa, krumhorn och allehanda flöjter med slagverk till, som trakteras av Gåsborns renässansensemble. Vi denna konsert medverkar förutom ledaren Jonas Hellberg, Anders Lindstrand på flöjter, Curt Lindmarker på slagverk och Jeanette Lindmarker på stråkinstrument. Musiken kommer företrädesvis från renässansens epok, men en del är av än tidigare datum.

Sällsamma klanger kommer att ljuda vid helgsmålsbönen i Gåsborns kyrka på lördag kväll. Det är tidstrogna instrument, såsom säckpipa, krumhorn och allehanda flöjter med slagverk till, som trakteras av Gåsborns renässansensemble. Vi denna konsert medverkar förutom ledaren Jonas Hellberg, Anders Lindstrand på flöjter, Curt Lindmarker på slagverk och Jeanette Lindmarker på stråkinstrument. Musiken kommer företrädesvis från renässansens epok, men en del är av än tidigare datum.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.