2016-07-29 09:55

2016-07-29 09:58

Dömd för Filipstadsmordet – överklagar

BROTT

I februari tidigare i år knivhöggs en 60-årig man till döds på öppen gata i Filipstad.

Sedan dess har en 34-årig man suttit frihetsberövad för mordet. I juli dömdes han i tingsrätten till rättpsykiatrisk vård. Nu har mannen överklagat domen till hovrätten, uppger Värmlands Folkblad.

Under torsdagen tog Hovrätten för Västra Sverige emot överklagan där mannens advokat Tomas Bodström menar att det inte är styrkt att 34-åringen begått brottet. Han pekar även på att mannen inte agerat med uppsåt.

Sedan dess har en 34-årig man suttit frihetsberövad för mordet. I juli dömdes han i tingsrätten till rättpsykiatrisk vård. Nu har mannen överklagat domen till hovrätten, uppger Värmlands Folkblad.

Under torsdagen tog Hovrätten för Västra Sverige emot överklagan där mannens advokat Tomas Bodström menar att det inte är styrkt att 34-åringen begått brottet. Han pekar även på att mannen inte agerat med uppsåt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.