2016-07-19 06:00

2016-07-19 06:00

Veteranerna lockade många till Rämmen

RÄMMEN: Årlig fest med blandat innehåll

I helgen firades de årliga Rämmendagarna. Som vanligt bjöds det på blandade aktiviteter som lockade många besökare.

Gräsklipparrace, konsert i kyrkan och kulturresa på flotte var bara några av aktiviteterna som anordnades i Rämmen under helgen. Trots att det var gråmulet och att det kom en skvätt regn, var det många som ville komma till Rämmen och fira.

– Det var inte lika många som förra året, men jag tror att det åtminstone var 850 personer här under helgen. Det var fullsatt i kyrkan på söndagens konsert och ett 40-tal personer åkte med på flotturen till Storön. Jag är nöjd, säger Hans Bergkvist, en av de aktiva i arrangörsstaben.

Veteranerna drog

Det som lockade flest besökare på lördagen var den stora utställningen med maskiner och veterantraktorer. Många av besökarna hade varit på utställningen förut och rest en bra bit för att ta del av maskinerna.

– Jag har varit här två gånger förut, jag gillar maskinerna. Det är roligt att titta och sen är det alltid trevligt att träffa folk, säger Pär Persson från Lesjöfors.

Nyfiken på maskiner

– Jag har åkt från Ekshärad, det är ju en bit. Det är första gången jag är här, man blir ju lite nyfiken på alla maskiner, det är väldigt intressant. Min favorit är nog den gamla taxibilen, den är väl till och med äldre än mig! säger Lars-Erik Höglund.

Lördagens firande avslutades med det traditionsenliga gräsklipparracet. I år var det nio personer som deltog och vann gjorde Daniel Boork.

– Det är kul, han har varit och tittat på tävlingen sedan han var tio år, säger Hans Bergkvist.

Gräsklipparrace, konsert i kyrkan och kulturresa på flotte var bara några av aktiviteterna som anordnades i Rämmen under helgen. Trots att det var gråmulet och att det kom en skvätt regn, var det många som ville komma till Rämmen och fira.

– Det var inte lika många som förra året, men jag tror att det åtminstone var 850 personer här under helgen. Det var fullsatt i kyrkan på söndagens konsert och ett 40-tal personer åkte med på flotturen till Storön. Jag är nöjd, säger Hans Bergkvist, en av de aktiva i arrangörsstaben.

Veteranerna drog

Det som lockade flest besökare på lördagen var den stora utställningen med maskiner och veterantraktorer. Många av besökarna hade varit på utställningen förut och rest en bra bit för att ta del av maskinerna.

– Jag har varit här två gånger förut, jag gillar maskinerna. Det är roligt att titta och sen är det alltid trevligt att träffa folk, säger Pär Persson från Lesjöfors.

Nyfiken på maskiner

– Jag har åkt från Ekshärad, det är ju en bit. Det är första gången jag är här, man blir ju lite nyfiken på alla maskiner, det är väldigt intressant. Min favorit är nog den gamla taxibilen, den är väl till och med äldre än mig! säger Lars-Erik Höglund.

Lördagens firande avslutades med det traditionsenliga gräsklipparracet. I år var det nio personer som deltog och vann gjorde Daniel Boork.

– Det är kul, han har varit och tittat på tävlingen sedan han var tio år, säger Hans Bergkvist.

  • Frida Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.