2016-07-19 06:00

2016-07-19 06:00

Den stora jakten på Pokémon har börjat

FILIPSTAD: Nu har nya spelet kommit till Filipstad

Se upp för märkliga figurer på gatorna, nu har Pokémon Go kommit till stan.

I lördags lanserades det nya mobilspelet ”Pokémon Go” i Sverige. Precis som sina föregångare går spelet ut på att man ska fånga så många Pokémon-djur som möjligt och det gör man genom att strida, träna och byta dessa virtuella djur med andra spelare.

Med hjälp av telefonens gps och kamerafunktion håller spelet koll på var spelaren befinner sig. Spelaren får tillgång till en karta över närområdet där man kan hitta såväl Pokémon som andra intressanta saker i sin omgivning, till exempel gym där man tränar sina Pokémon och Pokestops där man får olika former av belöningar.

Det finns tre olika lag i spelet, det röda laget ”Team Valor”, det blåa laget ”Team Mystic” och det gula laget ”Team Instinct”. Spelarna väljer vilket av dessa de vill tillhöra när de når en bit in i spelet.

Med fem gym och en handfull Pokestops finns det goda möjligheter att fånga ovanliga Pokémon-djur i Filipstad.

Ferlinstatyn vid Skillerälven har fått en ny funktion, den är numera ett Pokemongym.

Gymmen ”ägs” av något av de tre lagen, om spelaren tillhör ett lag som inte äger gymmet, kan spelaren utmana gymmet och försöka överta det. Om det lyckas får spelaren många poäng och belöningar av olika slag.

Pokestops finns vid olika platser runt om i Filipstad, däribland Gunde Johansson-statyn, rådjursstatyn av Knöppel och biblioteket. Där snurrar spelarna på en ikon i sin mobil och får belöningar.

Karin Bergqvist är en av dem som hoppat på trenden.

– Jag har spelat det i två dagar nu och det är väldigt beroendeframkallande och oväntat socialt. Jag har aldrig spelat Pokémon tidigare, på Gameboy eller så utan det här är liksom första gången för mig. Alla har talat så gott om det så jag tänkte att det var lika bra att testa och nu är jag fast. I går laggade servern ganska mycket, för att spelet fick ett oväntat stort genomslag. Men i dag går det bättre. Man ser ut lite som en zombie när man går omkring. Så det är lätt att känna igen de som spelar Pokémon, säger Karin Bergqvist.

I lördags lanserades det nya mobilspelet ”Pokémon Go” i Sverige. Precis som sina föregångare går spelet ut på att man ska fånga så många Pokémon-djur som möjligt och det gör man genom att strida, träna och byta dessa virtuella djur med andra spelare.

Med hjälp av telefonens gps och kamerafunktion håller spelet koll på var spelaren befinner sig. Spelaren får tillgång till en karta över närområdet där man kan hitta såväl Pokémon som andra intressanta saker i sin omgivning, till exempel gym där man tränar sina Pokémon och Pokestops där man får olika former av belöningar.

Det finns tre olika lag i spelet, det röda laget ”Team Valor”, det blåa laget ”Team Mystic” och det gula laget ”Team Instinct”. Spelarna väljer vilket av dessa de vill tillhöra när de når en bit in i spelet.

Med fem gym och en handfull Pokestops finns det goda möjligheter att fånga ovanliga Pokémon-djur i Filipstad.

Ferlinstatyn vid Skillerälven har fått en ny funktion, den är numera ett Pokemongym.

Gymmen ”ägs” av något av de tre lagen, om spelaren tillhör ett lag som inte äger gymmet, kan spelaren utmana gymmet och försöka överta det. Om det lyckas får spelaren många poäng och belöningar av olika slag.

Pokestops finns vid olika platser runt om i Filipstad, däribland Gunde Johansson-statyn, rådjursstatyn av Knöppel och biblioteket. Där snurrar spelarna på en ikon i sin mobil och får belöningar.

Karin Bergqvist är en av dem som hoppat på trenden.

– Jag har spelat det i två dagar nu och det är väldigt beroendeframkallande och oväntat socialt. Jag har aldrig spelat Pokémon tidigare, på Gameboy eller så utan det här är liksom första gången för mig. Alla har talat så gott om det så jag tänkte att det var lika bra att testa och nu är jag fast. I går laggade servern ganska mycket, för att spelet fick ett oväntat stort genomslag. Men i dag går det bättre. Man ser ut lite som en zombie när man går omkring. Så det är lätt att känna igen de som spelar Pokémon, säger Karin Bergqvist.

  • Lotten Rönqvist