2016-07-18 12:40

2016-07-18 12:40

Rock med klassiska rötter i gruvbyn

NORDMARK: Pink Cadillac band på besök

Rock av klassisk modell stod på menyn när Andreas Jonsson och Pink Callidac band kom till Nordmark i fredags kväll.

50- och 60-talsrock, det vill säga rock från tiden då storheter som Chuck Berry och Jerry Lee Lewis hade sin bästa period, var temat för kvällen. Nordmarks hembygdsförening och gruvmuseum arrangerade och det blev en medryckande kväll.

I bandet hitar man bland annat Stig Lindell på klaviatur, nyss i Sommarluff-programmet Stigs altan och nu på Nordmarksbergs-scenen, frenetiskt hamrande på tangenterna. Peter Wanngren med förflutet i Ritz och Pastellerna gungade fint på basen. Christian Jernbro på trummor varvar mellan bland annat Dublin Fair och ”Rosa Bandet”. Lars Nilsson är en grym gitarrist och Andreas Jonsson själv är en hårt arbetande musiker med produktioner som Sinatra Show - The Classics.

– Ni bybor och andra som missade detta tillfälle, skyll er själva, bättre underhållning en fredagskväll är svårt att tänka sig! hälsar Johnny Svensson, ordförande i hembygdsföreningen.

50- och 60-talsrock, det vill säga rock från tiden då storheter som Chuck Berry och Jerry Lee Lewis hade sin bästa period, var temat för kvällen. Nordmarks hembygdsförening och gruvmuseum arrangerade och det blev en medryckande kväll.

I bandet hitar man bland annat Stig Lindell på klaviatur, nyss i Sommarluff-programmet Stigs altan och nu på Nordmarksbergs-scenen, frenetiskt hamrande på tangenterna. Peter Wanngren med förflutet i Ritz och Pastellerna gungade fint på basen. Christian Jernbro på trummor varvar mellan bland annat Dublin Fair och ”Rosa Bandet”. Lars Nilsson är en grym gitarrist och Andreas Jonsson själv är en hårt arbetande musiker med produktioner som Sinatra Show - The Classics.

– Ni bybor och andra som missade detta tillfälle, skyll er själva, bättre underhållning en fredagskväll är svårt att tänka sig! hälsar Johnny Svensson, ordförande i hembygdsföreningen.