2016-07-14 14:02

2016-07-14 15:15

Falsk civilpolis skrämde 15-åring

LESJÖFORS

En 15-årig kille blev rejält uppskrämd när han stod på Coops parkeringsplats i Lesjöfors.

Plötsligt dök en Audi upp på parkeringsplatsen. I bilen satt två män och en kvinna. Alla beskrivs som relativt unga. En av männen klev ur bilen, gick fram till 15-åringen och krävde att få se hans körkort.

Killen blev så rädd att han genast visade sitt moppekörkort. ”Polisen” tittade på det, gav tillbaka det – och åkte iväg i ”civilbilen”.

Händelsen är nu polisanmäld som ”föregivande av allmän ställning” som det kallas när man utger sig för att vara en myndighetsperson.

 

Plötsligt dök en Audi upp på parkeringsplatsen. I bilen satt två män och en kvinna. Alla beskrivs som relativt unga. En av männen klev ur bilen, gick fram till 15-åringen och krävde att få se hans körkort.

Killen blev så rädd att han genast visade sitt moppekörkort. ”Polisen” tittade på det, gav tillbaka det – och åkte iväg i ”civilbilen”.

Händelsen är nu polisanmäld som ”föregivande av allmän ställning” som det kallas när man utger sig för att vara en myndighetsperson.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.