2016-06-30 16:47

2016-07-01 10:26

Redo för att möta festivalpubliken i Karlstad

NORDMARK: Simon Jansson från Nordmark med band gästar Putte i Parken

På lördag möter Simon Jansson, sångare i bandet Primal Instinct sin största publik hittills. Då väntar musikfestivalen Putte i Parken i Karlstad.
– Det känns riktigt kul, jag är väldigt taggad, säger Simon.

– Allt har gått väldigt fort, säger Simon Jansson när han beskriver bandet Primal Instincts framgång det senaste året.

Förra året släppte de EP:n Sin City och senast i fredags släpptes den senaste singeln Paranoia. I morgon, lördag, kliver de upp på scenen på musikfestivalen Putte i Parken i Karlstad. En spelning som kommer att bli bandets största hittills.

– Det känns riktigt kul, Det kan nog bli rätt mycket folk med tanke på att det är en gratisfestival. Jag tror att det bara är vi och ett band till med samma genre, så man får ju hoppas att de som gillar lite hårdare musik hittar dit, säger Simon.

”Varit hektiskt”

Förutom Simon spelar Micke och Christer Lennartsson, Alexander Svärd från Karlstad och Marcus Sörensson från Arvika i bandet. Det var i maj som de blev tillfrågade att spela på festivalen. Sedan dess har föreberedelserna pågått för fullt.

– Det har varit lite hektiskt på senaste tiden, det blev väldigt stort. Vi var tvungna att få klart alla låtar och repa in allt, men nu känns det bara bra. Jag har ju turen att kunna öva min sång på jobbet, det är lite svårare för de som har instrument, säger Simon.

Att sätta genre på Primal Instincts musik tycker Simon är svårt. Han beskriver den som snabbt och hårt men utan att tappa känslan för rock and roll.

– Vi är alla riktiga ”metalidioter” i bandet. Men Alex gillar rock and roll också så det kommer in lite ibland, det är väldigt gött. De äldre brukar säga att det mest låter som att vi står och skriker. Men jag tycker själv inte att det blir vrål och skrik som tar över. Jag tycker om musik där man kan höra vad de sjunger, säger Simon.

Han berättar att hans musiksmak är rätt blandad, men att den faller inom den lite hårdare kategorin.

– Något jag inte skulle lyssna på är väl Dansband, annars är det väl ganska brett tycker jag, säger han och skrattar.

Hitta tid för musiken

Simon kommer ursprungligen från Nordmark men bor numera i Storfors, har två barn och arbetar som lastbilschaufför. Han har även ett stort bilintresse och meckar gärna med sina egna och vänners bilar. Han berättar att bandet tar mycket tid och att det ibland kan bli stressigt att ha gång flera saker samtidigt. Men lusten att få spela i band och intresset för musiken har vägt över känslan att inte ha tid.

– Det var för två år sedan som jag gick med i bandet. Jag hittade dem via en hemsida där jag såg att de sökte en sångare. Först sökte jag inte, för att jag tänkte att jag inte hade tid. Men sen när annonsen låg kvar tre veckor senare tänkte jag att jag i alla fall vill testa, säger Simon.

Inför lördagens spelning är Simon taggad och än så länge känns inte nerverna av.

– Jag tror att det kommer att gå riktigt bra, jag tycker att vi brukar få i gång publiken. Jag blir inte så nervös längre. På min allra första spelning med bandet stod jag helt still och blundade alla låtar. Men bara efter några gånger fick jag höra att jag utvecklats jättemycket, säger han.

Buss till bandet

Med det stora intresset för bilar har Simon även rustat upp en gammal Mercedesbuss från 1972. Interiören har han skapat själv och han berättar att bussen är en stor tillgång för bandet.

– Det är mycket roligare att åka till en spelning tillsammans i bussen. Sen blir det ju som en reklampelare på hjul, det är ju aldrig fel, säger han.

 

 

– Allt har gått väldigt fort, säger Simon Jansson när han beskriver bandet Primal Instincts framgång det senaste året.

Förra året släppte de EP:n Sin City och senast i fredags släpptes den senaste singeln Paranoia. I morgon, lördag, kliver de upp på scenen på musikfestivalen Putte i Parken i Karlstad. En spelning som kommer att bli bandets största hittills.

– Det känns riktigt kul, Det kan nog bli rätt mycket folk med tanke på att det är en gratisfestival. Jag tror att det bara är vi och ett band till med samma genre, så man får ju hoppas att de som gillar lite hårdare musik hittar dit, säger Simon.

”Varit hektiskt”

Förutom Simon spelar Micke och Christer Lennartsson, Alexander Svärd från Karlstad och Marcus Sörensson från Arvika i bandet. Det var i maj som de blev tillfrågade att spela på festivalen. Sedan dess har föreberedelserna pågått för fullt.

– Det har varit lite hektiskt på senaste tiden, det blev väldigt stort. Vi var tvungna att få klart alla låtar och repa in allt, men nu känns det bara bra. Jag har ju turen att kunna öva min sång på jobbet, det är lite svårare för de som har instrument, säger Simon.

Att sätta genre på Primal Instincts musik tycker Simon är svårt. Han beskriver den som snabbt och hårt men utan att tappa känslan för rock and roll.

– Vi är alla riktiga ”metalidioter” i bandet. Men Alex gillar rock and roll också så det kommer in lite ibland, det är väldigt gött. De äldre brukar säga att det mest låter som att vi står och skriker. Men jag tycker själv inte att det blir vrål och skrik som tar över. Jag tycker om musik där man kan höra vad de sjunger, säger Simon.

Han berättar att hans musiksmak är rätt blandad, men att den faller inom den lite hårdare kategorin.

– Något jag inte skulle lyssna på är väl Dansband, annars är det väl ganska brett tycker jag, säger han och skrattar.

Hitta tid för musiken

Simon kommer ursprungligen från Nordmark men bor numera i Storfors, har två barn och arbetar som lastbilschaufför. Han har även ett stort bilintresse och meckar gärna med sina egna och vänners bilar. Han berättar att bandet tar mycket tid och att det ibland kan bli stressigt att ha gång flera saker samtidigt. Men lusten att få spela i band och intresset för musiken har vägt över känslan att inte ha tid.

– Det var för två år sedan som jag gick med i bandet. Jag hittade dem via en hemsida där jag såg att de sökte en sångare. Först sökte jag inte, för att jag tänkte att jag inte hade tid. Men sen när annonsen låg kvar tre veckor senare tänkte jag att jag i alla fall vill testa, säger Simon.

Inför lördagens spelning är Simon taggad och än så länge känns inte nerverna av.

– Jag tror att det kommer att gå riktigt bra, jag tycker att vi brukar få i gång publiken. Jag blir inte så nervös längre. På min allra första spelning med bandet stod jag helt still och blundade alla låtar. Men bara efter några gånger fick jag höra att jag utvecklats jättemycket, säger han.

Buss till bandet

Med det stora intresset för bilar har Simon även rustat upp en gammal Mercedesbuss från 1972. Interiören har han skapat själv och han berättar att bussen är en stor tillgång för bandet.

– Det är mycket roligare att åka till en spelning tillsammans i bussen. Sen blir det ju som en reklampelare på hjul, det är ju aldrig fel, säger han.

 

 

  • Frida Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.