2016-06-21 13:40

2016-06-21 13:40

Hade knogjärn i bagaget – får böter

HÄLLEFORS: Man får böter för smugglingsbrott

Mannen hade varit utomlands och kom till Arlanda med ett knogjärn i bagaget.
Nu har mannen bötfällts för smuggling.

I slutet av april kom en man i 70-årsåldern från Hällefors till Arlanda – och fick problem i tullen. Han hade nämligen med sig ett knogjärn, vilket upptäcktes i en kontroll. Nu har han fått ett strafföreläggande om böter, där det står att han ”av grov oaktsamhet brutit mot ett särskilt föreskrivet förbud eller villkor”.

Lagrummet föreläggandet hänvisar till handlar om straff för smuggling. Kravet på mannen är på 1500 kronor i böter samt 800 kronor i avgift till brottsofferfonden. Och knogjärnet – som tagits i beslag – det får han inte tillbaka.

I slutet av april kom en man i 70-årsåldern från Hällefors till Arlanda – och fick problem i tullen. Han hade nämligen med sig ett knogjärn, vilket upptäcktes i en kontroll. Nu har han fått ett strafföreläggande om böter, där det står att han ”av grov oaktsamhet brutit mot ett särskilt föreskrivet förbud eller villkor”.

Lagrummet föreläggandet hänvisar till handlar om straff för smuggling. Kravet på mannen är på 1500 kronor i böter samt 800 kronor i avgift till brottsofferfonden. Och knogjärnet – som tagits i beslag – det får han inte tillbaka.