2016-06-21 16:30

2016-06-21 16:30

15-åring dömd för misshandel

FILIPSTAD

I våras blev det bråk mellan två 15-åriga pojkar på Ferlinskolan i Filipstad.

Den ene kände sig anklagad av den andre för att ha knivhotat en tredje yngling och svarade med tre knytnävsslag i rad. Bråket hamnade i Värmlands tingsrätt som ett enskilt åtal där de båda 15-åringarna företräddes av sina föräldrar.

Tingsrätten har nu fällt sin dom. Den av 15-åringarna som slog döms till ungdomstjänst i 35 timmar. Han ska dessutom betala skadestånd på 8 800 kronor men eftersom han är så ung får föräldrarna vara med och betala.

Den ene kände sig anklagad av den andre för att ha knivhotat en tredje yngling och svarade med tre knytnävsslag i rad. Bråket hamnade i Värmlands tingsrätt som ett enskilt åtal där de båda 15-åringarna företräddes av sina föräldrar.

Tingsrätten har nu fällt sin dom. Den av 15-åringarna som slog döms till ungdomstjänst i 35 timmar. Han ska dessutom betala skadestånd på 8 800 kronor men eftersom han är så ung får föräldrarna vara med och betala.