2016-06-14 08:00

2016-06-14 08:00

Ernst inviger musikfestival

SAXÅ: Tv-profilen åter på Saxå i ny roll

När Saxå kammarmusikfestival invigs söndagen den 26 juni blir det Schubert, Dvorak och – Ernst Kirchsteiger.

Nyss fick han ett internationellt pris för sin tv-karriär, men hade inte tid att åka och ta emot utmärkelsen, eftersom han är mitt uppe i inspelningen av Sommar med Ernst, i Kristinehamn.

På söndagskvällen den 26 juni har dock den två meter långa tv-profilen ett annat uppdrag i sin jobbkalender: han är inbokad som invigningstalare när den 31:a upplagan av Saxå kammarmusikfestival invigs.

I programbladet presenteras han som ”kreatören, formgivaren och romantikern” Ernst Kirchsteiger. Förutom att invigningstala är det rimligt att anta att han även tittar till det vackra magasinet nere vid sjökanten, det som han gjorde om på sitt karaktäristiska vis tv-säsongen 2011.

Kammarmusikfestivalen pågår till den 2 juli och programmet omfattar konserter såväl på Saxå herrgård som på Filipstads bibliotek, Grythyttans och Filipstads kyrkor, Storhöjden samt Stora torget i Filipstad. Torgföreställningen blir ett besök av Ludvika minicirkus med unga cirkusstjärnor.

Nyss fick han ett internationellt pris för sin tv-karriär, men hade inte tid att åka och ta emot utmärkelsen, eftersom han är mitt uppe i inspelningen av Sommar med Ernst, i Kristinehamn.

På söndagskvällen den 26 juni har dock den två meter långa tv-profilen ett annat uppdrag i sin jobbkalender: han är inbokad som invigningstalare när den 31:a upplagan av Saxå kammarmusikfestival invigs.

I programbladet presenteras han som ”kreatören, formgivaren och romantikern” Ernst Kirchsteiger. Förutom att invigningstala är det rimligt att anta att han även tittar till det vackra magasinet nere vid sjökanten, det som han gjorde om på sitt karaktäristiska vis tv-säsongen 2011.

Kammarmusikfestivalen pågår till den 2 juli och programmet omfattar konserter såväl på Saxå herrgård som på Filipstads bibliotek, Grythyttans och Filipstads kyrkor, Storhöjden samt Stora torget i Filipstad. Torgföreställningen blir ett besök av Ludvika minicirkus med unga cirkusstjärnor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.