2016-06-02 12:15

2016-06-02 12:15

Markus planerar nytt filmprojekt

FILIPSTAD

Filmaren Markus Helmersson från Filipstad har vänt sig till kultur- och föreningsutskottet med hopp om bidrag till ett projekt om Filipstads historia.

Han berättar i ansökan att han vill göra en filmserie om Filipstad och stadens historia. FT har berättat om flera av Markus tidigare projekt: senast var det en dokumentär om Oxhälja förr i tiden och dessförinnan har det bland annat handlat om gruvhistoria.

Nu är han redo att ge sig i kast med att föreviga Filipstads modernare historia, från sent 1800-tal till nutid. Därför söker han 10 000 i bidrag för att kunna göra de fem första avsnitten i en tänkt serie av 30 filmer.

Han berättar i ansökan att han vill göra en filmserie om Filipstad och stadens historia. FT har berättat om flera av Markus tidigare projekt: senast var det en dokumentär om Oxhälja förr i tiden och dessförinnan har det bland annat handlat om gruvhistoria.

Nu är han redo att ge sig i kast med att föreviga Filipstads modernare historia, från sent 1800-tal till nutid. Därför söker han 10 000 i bidrag för att kunna göra de fem första avsnitten i en tänkt serie av 30 filmer.