2016-05-31 07:57

2016-05-31 07:57

Lesjöforskören ger vårkonsert

RÄMMEN: En kväll i juni i kyrkan

På söndag, den 5 juni, är det dags för Lesjöforskörens vårkonsert ”En kväll i juni” i Rämmens kyrka.

Namnet skvallrar om att en av Lasse Berghagens visor är med på repertoaren, visan där morfar berättar för sitt barnbarn hur han i sin ungdom tog av sig sin kavaj, sparkade av sig bägge skorna, spottade ut snuset, och sa: ”Min sköna, får jag lov?”

Programmet innehåller både visor och sånger med mer sakral karaktär. ”Nu grönskar det” av Johann Sebastian Bach, ”Laudate omnes gentes”, som är en vacker och suggestiv Taizé-sång, och Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” är några exempel.

Eleonora Viklund och Tom Johansson sjunger duett i ett par sånger, Anita Larsson spelar tvärflöjt, och vid pianot körledaren Bosse Landberg. Han har under våren vikarierat för ordinarie körledaren Maria Lundgren. Själv säger han: ”Jag dirigerar under körens säkra ledning.”

Namnet skvallrar om att en av Lasse Berghagens visor är med på repertoaren, visan där morfar berättar för sitt barnbarn hur han i sin ungdom tog av sig sin kavaj, sparkade av sig bägge skorna, spottade ut snuset, och sa: ”Min sköna, får jag lov?”

Programmet innehåller både visor och sånger med mer sakral karaktär. ”Nu grönskar det” av Johann Sebastian Bach, ”Laudate omnes gentes”, som är en vacker och suggestiv Taizé-sång, och Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” är några exempel.

Eleonora Viklund och Tom Johansson sjunger duett i ett par sånger, Anita Larsson spelar tvärflöjt, och vid pianot körledaren Bosse Landberg. Han har under våren vikarierat för ordinarie körledaren Maria Lundgren. Själv säger han: ”Jag dirigerar under körens säkra ledning.”