2016-05-24 13:49

2016-05-24 13:49

Slogs med knytnävarna

FILIPSTAD: Dömd 20-åring ska betala skadestånd

Halloweenfesten spårade ur och slutade i slagsmål.
Nu har en 20-årig man dömts för att oprovocerat ha misshandlat en 26-årig man.

De båda männen, som inte känner varandra sedan tidigare, befann sig båda på festen som hölls i Filipstadstrakten i oktober.

Enligt vad 20-åringen uppgett i förhör, ska 26-åringen under kvällen ha psykat honom. Han kände sig provocerad och gav sig sedermera på 26-åringen som ska ha fått motta knytnävsslag i ansiktet och bakhuvudet.

26-åringen ska ha berättat att han under kvällen inte försökt att psyka 20-åringen utan hävdrar att misshandeln skett helt oprovocerat.

I sin bedömning har tingsrätten fäst stor vikt vid vad 26-åringen berättat och har bedömt att: ”gärningen inte föregåtts av någon beaktansvärd provokation.”

Då 20-åringen är dömd sedan tidigare, bland annat för narkotikasmuggling, anser rätten att det föreligger ett övervakningsbehov. Mannen dömdes därför till skyddstillsyn förenat med 60 dagsböter. 20-åringen ska även betala ett skadestånd till 26-åringen på drygt 20 600 kronor.

De båda männen, som inte känner varandra sedan tidigare, befann sig båda på festen som hölls i Filipstadstrakten i oktober.

Enligt vad 20-åringen uppgett i förhör, ska 26-åringen under kvällen ha psykat honom. Han kände sig provocerad och gav sig sedermera på 26-åringen som ska ha fått motta knytnävsslag i ansiktet och bakhuvudet.

26-åringen ska ha berättat att han under kvällen inte försökt att psyka 20-åringen utan hävdrar att misshandeln skett helt oprovocerat.

I sin bedömning har tingsrätten fäst stor vikt vid vad 26-åringen berättat och har bedömt att: ”gärningen inte föregåtts av någon beaktansvärd provokation.”

Då 20-åringen är dömd sedan tidigare, bland annat för narkotikasmuggling, anser rätten att det föreligger ett övervakningsbehov. Mannen dömdes därför till skyddstillsyn förenat med 60 dagsböter. 20-åringen ska även betala ett skadestånd till 26-åringen på drygt 20 600 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.