2016-05-24 15:39

2016-05-24 15:39

Hemvändare på konstrunda

FILIPSTAD: Carina Fogde ställer ut

Till helgen är det konstrunda i Filipstad och en av dem som ställer ut är Ferlinstipendiaten Carina Fogde.

Hon är utflyttaren som blev hemvändare.

1981 flyttade Carina Fogde från Filipstad, men sedan i fjol är hon åter Filipstadsbo, åtminstone på deltid. Hon bor i Tvååker i Halland och har även köpt hus i Filipstad, och tar nu första chansen att haka på Konstrundan också i sin nygamla hemkommun.

Konstvandringen i Halland har hon varit med på i över tjugo år!

– Jag tycker det är jätteroligt att träffa folk och diskutera, säger hon och framhåller att ibland är det som att folk vågar fråga lite mer när det är konstrunda än på en vanlig utställning.

– På konstvandringen blir det mer av ett möte, säger hon.

1981 flyttade Carina Fogde från Filipstad, men sedan i fjol är hon åter Filipstadsbo, åtminstone på deltid. Hon bor i Tvååker i Halland och har även köpt hus i Filipstad, och tar nu första chansen att haka på Konstrundan också i sin nygamla hemkommun.

Konstvandringen i Halland har hon varit med på i över tjugo år!

– Jag tycker det är jätteroligt att träffa folk och diskutera, säger hon och framhåller att ibland är det som att folk vågar fråga lite mer när det är konstrunda än på en vanlig utställning.

– På konstvandringen blir det mer av ett möte, säger hon.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.