2016-05-23 15:16

2016-05-23 15:16

Gundestipendiater sjunger tillsammans

MOTJÄRNSHYTTAN: Slår sina musikaliska färdigheter samman

När Gundedagen till helgen åter stundar, kommer publiken få ta del av en unik konstellation – de två senaste årens Gunde Johanssonstipendiater sluter upp för att på gemensamt manér hylla den store kompositören.

År 2014 var det gruppen Visans vingar, beståendes av Donald Brokvist och Sven Johansson, som av Dan Anderssonsällskapet fick motta den ärofyllda utmärkelsen, ifjol hette mottagaren av Gunde Johanssonpriset Ingmar Bäckström.

Hela livet

Nu slår de sina musikaliska färdigheter samman och uppträder ihop när Gundedagen på lördag äger rum i Motjärnshyttans järnvägsmagasin. Trion får även sällskap på scenen av Ingmars fru, Ingela Bäckström.

Gruppen kommer tillsammans bjuda på ett visprogram som täcker upp livet stora delar – allt från allvar till skratt. En halvan av programmet kommer enkom att baseras på visor från Gunde Johansson och Dan Andersson, andra delen innehåller guldkorn från den stora svenska visskatten inklusive några av Donalds och Ingmars egenkomponerade bitar.

Traditionen

I år är det fjärde året som Gundedagen arrangeras i Motjärnshyttan, men egentligen sträcker sig traditionen längre bakåt i tiden än så – Gunde instiftade själv arrangemanget då han och hans fru Ingrid bodde på platsen.

När traditionen återupptogs var Visans vingar den grupp som stod för musiken.

Precis som föregående år är Ingrid även denna gång inbjuden att delta i arrangemanget som hedersgäst.

År 2014 var det gruppen Visans vingar, beståendes av Donald Brokvist och Sven Johansson, som av Dan Anderssonsällskapet fick motta den ärofyllda utmärkelsen, ifjol hette mottagaren av Gunde Johanssonpriset Ingmar Bäckström.

Hela livet

Nu slår de sina musikaliska färdigheter samman och uppträder ihop när Gundedagen på lördag äger rum i Motjärnshyttans järnvägsmagasin. Trion får även sällskap på scenen av Ingmars fru, Ingela Bäckström.

Gruppen kommer tillsammans bjuda på ett visprogram som täcker upp livet stora delar – allt från allvar till skratt. En halvan av programmet kommer enkom att baseras på visor från Gunde Johansson och Dan Andersson, andra delen innehåller guldkorn från den stora svenska visskatten inklusive några av Donalds och Ingmars egenkomponerade bitar.

Traditionen

I år är det fjärde året som Gundedagen arrangeras i Motjärnshyttan, men egentligen sträcker sig traditionen längre bakåt i tiden än så – Gunde instiftade själv arrangemanget då han och hans fru Ingrid bodde på platsen.

När traditionen återupptogs var Visans vingar den grupp som stod för musiken.

Precis som föregående år är Ingrid även denna gång inbjuden att delta i arrangemanget som hedersgäst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.