2016-05-19 16:04

2016-05-19 16:07

Dömd för att ha slagit sina barn

FILIPSTAD

En 37-årig pappa har dömts för misshandel då han, bland annat med en fotfil, slagit tre av sina barn. Enligt honom själv minns han inget av händelsen.

Misshandeln utspelade sig i april. Barnen, som är sju, elva och tolv år gamla, var hemma hos sin mamma. Den aktuella dagen var pappan där på besök.

37-åringen ska ha blivit arg då barnen var oförsiktiga när de sparkade fotboll – den yngste av dem ska ha sprungit för att hämta bollen som hamnat farligt nära trafiken.

Pappan ska ha skällt på barnen och sedan slagit dem inne i bostaden. Sjuåringen och elvaåringen ska ha fått motta slag med en fotfil, tolvåringen ska ha blivit slagen i ansiktet och släpad in i vardagsrummet.

Mannen har själv i förhör uppgett att han innan händelsen tagit en tablett, som han inte brukar ta, mot ångest. Han har inga minnen från att ha slagit sina barn. I förhör med mamman säger hon att hon inte sett att 37-åringen slagit barnen, hon uppger samtidigt att hon heller aldrig sett mannen i det tillstånd han befann sig i denna dag – han uppträdde aggressivt och verkade jättestressad har hon sagt.

Under torsdagen hölls huvudförhandlingar i ärendet, tingsrätten fann då att mannen gjort sig skyldig till misshandel. För detta dömdes han till skyddstillsyn, att betala 6 000 kronor i dagsböter samt att betala skadestånd till varje barn med 8 200 kronor.

Misshandeln utspelade sig i april. Barnen, som är sju, elva och tolv år gamla, var hemma hos sin mamma. Den aktuella dagen var pappan där på besök.

37-åringen ska ha blivit arg då barnen var oförsiktiga när de sparkade fotboll – den yngste av dem ska ha sprungit för att hämta bollen som hamnat farligt nära trafiken.

Pappan ska ha skällt på barnen och sedan slagit dem inne i bostaden. Sjuåringen och elvaåringen ska ha fått motta slag med en fotfil, tolvåringen ska ha blivit slagen i ansiktet och släpad in i vardagsrummet.

Mannen har själv i förhör uppgett att han innan händelsen tagit en tablett, som han inte brukar ta, mot ångest. Han har inga minnen från att ha slagit sina barn. I förhör med mamman säger hon att hon inte sett att 37-åringen slagit barnen, hon uppger samtidigt att hon heller aldrig sett mannen i det tillstånd han befann sig i denna dag – han uppträdde aggressivt och verkade jättestressad har hon sagt.

Under torsdagen hölls huvudförhandlingar i ärendet, tingsrätten fann då att mannen gjort sig skyldig till misshandel. För detta dömdes han till skyddstillsyn, att betala 6 000 kronor i dagsböter samt att betala skadestånd till varje barn med 8 200 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.