2016-05-13 06:00

2016-05-13 06:00

Föreningar har pengar att söka till integrationsarbete

FILIPSTAD: Har avsatt 700 000 kronor

Kultur- och föreningsutskottet har avsatt 700 000 kronor till integrationsarbete i kommunen under innevarande år. Bland annat kan föreningar och organisationer ansöka om pengar till integrationsarbete.

– Det är inte bara statliga medel utan pengar har även tagits ur kommunens kassa, berättar Torbjörn Parling (S),ordförande i kultur- och föreningsutskottet.

På det här sättet vill kommunen bidra till en ännu bättre integration för de nyanlända.

– Vi har haft ett så stort mottagande att vi vill främja arbetet med integrationen. Det görs redan mycket i dag men vi vill klämma i lite extra för att stimulera bland annat föreningar att göra mer. Bidrag kan sökas löpande under året, avslutar han.

– Det är inte bara statliga medel utan pengar har även tagits ur kommunens kassa, berättar Torbjörn Parling (S),ordförande i kultur- och föreningsutskottet.

På det här sättet vill kommunen bidra till en ännu bättre integration för de nyanlända.

– Vi har haft ett så stort mottagande att vi vill främja arbetet med integrationen. Det görs redan mycket i dag men vi vill klämma i lite extra för att stimulera bland annat föreningar att göra mer. Bidrag kan sökas löpande under året, avslutar han.