2016-05-10 11:49

2016-05-10 11:49

Skola får 10 000 kronor

FILIPSTAD: Stipendium till tekniksatsning

Strandvägsskolan ska få 10 000 kronor – det är ett stipendium från Teknikföretagarna som skolan rott hem tack vare engagerade tekniklärare.

– Teknikundervisningen varierar kraftigt i landet och ämnet prioriteras ofta bort på skolorna. Detta i en tid då teknikkunskaper är viktigare än någonsin. Samtidigt finns ett stort engagemang för teknikämnet på vissa skolor, vilket Strandvägsskolan är ett mycket bra exempel på. Teknikföretagen hoppas att stipendiet kommer till glädje och nytta i deras viktiga arbete, säger Emma Sabel.

Hon är projektledare på arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen, som delar ut stipendier till skolor som jobbar med teknik inom ett projekt som kallas Teknikspanarna.

Ska programmera

För eleverna på Strandvägsskolan innebär stipendiet nya utmaningar, och nya grejer. I skolans sipendieansökan anges att de vill köpa in utrustning till programmering för pengarna.

– Strandvägsskolan har väldigt engagerade tekniklärare som delar våra ambitioner för teknikundervisningen, säger Emma Sabel.

Pengarna kommer skolan att få under onsdagen.

Emma Sabel framhåller också att det finns en långsiktig plan med stipendierna som Teknikföretagen delar ut.

– Resurserna till fortbildning för tekniklärare och material för teknikämnet är ofta små. Stipendiet är ett sätt för den svenska teknikindustrin att bidra till teknikundervisningen i grundskolan. Det råder stor brist på teknikutbildade unga i Sverige idag, fler behövs om vi ska ha konkurrenskraftiga företag i landet.

– Teknikundervisningen varierar kraftigt i landet och ämnet prioriteras ofta bort på skolorna. Detta i en tid då teknikkunskaper är viktigare än någonsin. Samtidigt finns ett stort engagemang för teknikämnet på vissa skolor, vilket Strandvägsskolan är ett mycket bra exempel på. Teknikföretagen hoppas att stipendiet kommer till glädje och nytta i deras viktiga arbete, säger Emma Sabel.

Hon är projektledare på arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen, som delar ut stipendier till skolor som jobbar med teknik inom ett projekt som kallas Teknikspanarna.

Ska programmera

För eleverna på Strandvägsskolan innebär stipendiet nya utmaningar, och nya grejer. I skolans sipendieansökan anges att de vill köpa in utrustning till programmering för pengarna.

– Strandvägsskolan har väldigt engagerade tekniklärare som delar våra ambitioner för teknikundervisningen, säger Emma Sabel.

Pengarna kommer skolan att få under onsdagen.

Emma Sabel framhåller också att det finns en långsiktig plan med stipendierna som Teknikföretagen delar ut.

– Resurserna till fortbildning för tekniklärare och material för teknikämnet är ofta små. Stipendiet är ett sätt för den svenska teknikindustrin att bidra till teknikundervisningen i grundskolan. Det råder stor brist på teknikutbildade unga i Sverige idag, fler behövs om vi ska ha konkurrenskraftiga företag i landet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.