2016-05-04 18:30

2016-05-04 18:30

Spottade på polis – straffas

FILIPSTAD: 34-åring dömd för ofredande

Vid ett gripande spottade den 34-åriga mannen polisen i munnen.
Nu har han dömts att betala böter för ofredande.

Händelsen utspelade sig i februari förra året. Två poliser fick då syn på 34-åringen i de centrala delarna av Filipstad. De konfronterade honom då de visste att han skulle inställas för att verkställa ett fängelsestraff.

34-åringen ville dock inte prata med patrullen utan gjorde stort motstånd. Poliserna tog då tag i varsin arm för att ledsaga mannen till polisbilen.

34-åringen ska ha krängt med kroppen och sparkat omkring sig. När han skulle sättas i bilen fick han tag i takräcket, vände sig mot en av poliserna och spottade mot denne. Loskan träffade i munnen på polisen som efteråt ska ha varit mycket orolig för att ha smittats av någon blodsjukdom. Enligt domen ska dock ingen smitta ha överförts vid spottattacken.

Rätten ansåg att 34-åringen gjort sig skyldig till ofredande och dömde honom att betala 3 500 kronor i dagsböter.

Händelsen utspelade sig i februari förra året. Två poliser fick då syn på 34-åringen i de centrala delarna av Filipstad. De konfronterade honom då de visste att han skulle inställas för att verkställa ett fängelsestraff.

34-åringen ville dock inte prata med patrullen utan gjorde stort motstånd. Poliserna tog då tag i varsin arm för att ledsaga mannen till polisbilen.

34-åringen ska ha krängt med kroppen och sparkat omkring sig. När han skulle sättas i bilen fick han tag i takräcket, vände sig mot en av poliserna och spottade mot denne. Loskan träffade i munnen på polisen som efteråt ska ha varit mycket orolig för att ha smittats av någon blodsjukdom. Enligt domen ska dock ingen smitta ha överförts vid spottattacken.

Rätten ansåg att 34-åringen gjort sig skyldig till ofredande och dömde honom att betala 3 500 kronor i dagsböter.