2016-05-04 11:42

2016-05-04 11:42

SMA köper företag

PERSBERG: Från kund till ägare

SMA Mineral köper Västeråsföretaget Svensk oljeåtervinning.

På tisdagen köpte SMA Mineral AB samtliga aktier i Västeråsföretaget av familjen Saers.

Svensk oljeåtervinning arbetar med att ta hand om avfallsolja för energi- och materialåtervinning hos industrikunder. Företaget har varit i gång sedan 2002 och en av de viktigaste kunderna har varit – SMA Mineral.

”Genom förvärvet säkerställer SMA Mineral en kostnadseffektiv och miljövänlig försörjning av återvunnen, s.k. cirkulär eldningsolja, till sina produktionsanläggningar i Sverige samtidigt som man ser goda möjligheter att utveckla bolagets verksamhet ytterligare” skriver SMA i ett pressmeddelande.

Företaget uppger att oljeföretaget kommer att drivas vidare med samma verksamhet och i samma namn som tidigare. En ny vd får företaget dock; det blir SMA Minerals operative chef Magnus Öman som kliver in i den rollen.

På tisdagen köpte SMA Mineral AB samtliga aktier i Västeråsföretaget av familjen Saers.

Svensk oljeåtervinning arbetar med att ta hand om avfallsolja för energi- och materialåtervinning hos industrikunder. Företaget har varit i gång sedan 2002 och en av de viktigaste kunderna har varit – SMA Mineral.

”Genom förvärvet säkerställer SMA Mineral en kostnadseffektiv och miljövänlig försörjning av återvunnen, s.k. cirkulär eldningsolja, till sina produktionsanläggningar i Sverige samtidigt som man ser goda möjligheter att utveckla bolagets verksamhet ytterligare” skriver SMA i ett pressmeddelande.

Företaget uppger att oljeföretaget kommer att drivas vidare med samma verksamhet och i samma namn som tidigare. En ny vd får företaget dock; det blir SMA Minerals operative chef Magnus Öman som kliver in i den rollen.