2016-05-04 09:29

2016-05-04 09:36

Roger tar naturen till stadsmuseet

FILIPSTAD: Vernissage på Kvarnen

Naturfotografen Roger Brendhagen bor i Gammelkroppa men reser jorden runt för att fotografera djur och natur.
Nu ställer han ut på Museet Kvarnen i Filipstad.

Vernissagen är på lördag, den 7 maj, och museet är laddat med ett stort antal foton. Tigrar, rävar, ugglor, isbjörnar med flera blickar ut från de stora bilderna – och den som stått öga mot öga med dem i verkligheten är Roger Brendhagen. Han är den norskfödde naturfotografen som bor i Gammelkroppa och reser till länder som Sri Lanka, Kanada och Mongoliet för att göra reportage och för att träna andra fotografer i konsten att fånga ögonblicket.

Men också nära hemma hittar han motiv. Det kan vara dovhjortar i närheten av Loka eller älgar strax bredvid knuten, motiven finns där och Roger vet vad han vill med sitt yrke.

– Min drivkraft är att berätta, säger han.

Och känslan när den rätta bilden uppenbarar sig i sökaren är stark.

– Jag får en sådan inre glädje. Där och då är jag lycklig! Och jag kan vara lika lycklig när jag plåtar kobror i Indien som när det är en räv som somnar framför min kamera. Och jag är alltid på jakt efter nya saker att berätta.

Vernissagen är på lördag, den 7 maj, och museet är laddat med ett stort antal foton. Tigrar, rävar, ugglor, isbjörnar med flera blickar ut från de stora bilderna – och den som stått öga mot öga med dem i verkligheten är Roger Brendhagen. Han är den norskfödde naturfotografen som bor i Gammelkroppa och reser till länder som Sri Lanka, Kanada och Mongoliet för att göra reportage och för att träna andra fotografer i konsten att fånga ögonblicket.

Men också nära hemma hittar han motiv. Det kan vara dovhjortar i närheten av Loka eller älgar strax bredvid knuten, motiven finns där och Roger vet vad han vill med sitt yrke.

– Min drivkraft är att berätta, säger han.

Och känslan när den rätta bilden uppenbarar sig i sökaren är stark.

– Jag får en sådan inre glädje. Där och då är jag lycklig! Och jag kan vara lika lycklig när jag plåtar kobror i Indien som när det är en räv som somnar framför min kamera. Och jag är alltid på jakt efter nya saker att berätta.