2016-05-04 16:24

2016-05-04 16:24

Nytt namn är djuriskt och festglatt

HELGPRAT: Rodley Kulathilaka

NYTT. Phayatahi är snart ett minne blott – på lördag byter restaurangen namn.
Med namnbytet följer även vissa förändringar i verksamheten, Rodley Kulathilaka lovar dock att den populära buffén blir kvar.

1 Vad ska restaurangen heta?

– Bulf. Det är faktiskt inte jag som kommit på det utan det är kocken (Tharanga Mihindukulasuriya, reds. anm). Han sa det när han började här – att vi borde byta namn, och efter ett år ungefär kom han på det här.

2 Och vad betyder det?

– Det är liksom som en blandning mellan buffel, oxe, musik och bra mat, liksom lite nattklubbsaktigt.

3 Varför byter ni namn?

– När en del sett Phayatahi har de kommit fram och pratat thailändska och förväntat sig äkta thailändsk mat. De har inte förstått att det inte är det vi har, vi serverar buffé på vårt sätt.

4 Hur kommer verksamheten att förändras i och med namnbytet?

– Vi har många idéer och tankar, mycket ändringar är på gång men vi gör det sakta – gör man att på en gång skulle folk bli chockade! Buffén, vår thaimat, kommer finnas kvar som vanligt – den är mycket populär och går inte vara utan, Filipstad behöver den. Men vi kommer även att börja med lite ny mat, till exempel amerikansk, mexikansk, italiensk och blandat asiatiskt.

5 På lördag har det blivit dags för invigningsfest, vad kommer att hända då?

– Vi kommer börja göra vår egen burgare som man då kan köpa från baren, det kommer vara mingel och olika maträtter. Vi kommer ha happy hour i tre timmar och vid tio kommer en bra dj med massa utrustning och ljuseffekter. Och det kommer vara fritt, alla ska kunna njuta! Köket kommer också vara i full gång hela tiden.

6 Har ni fler saker på gång framöver?

– Vi vill hela tiden att det ska hända saker, man kan inte bara sitta fast i rutiner. Bland annat planerar vi att köra after work på fredagar och pubkvällar på fredagar och lördagar. Jag skulle också vilja utöka barnen så att sortimentet blir mer varierat. Under sommaren skulle vi vilja ha en uteservering. Vi kanske kommer få en delägare till eftersom jag inte orkar med allt, jag vill kunna ägna mig mer åt marknadsföring och sånt.

– Trots att vi är ett litet företag stöttar vi mycket här i Filipstad, till exempel hockeyn och fotbollen. Och det kommer vi fortsätta med, det är viktigt och bra.

1 Vad ska restaurangen heta?

– Bulf. Det är faktiskt inte jag som kommit på det utan det är kocken (Tharanga Mihindukulasuriya, reds. anm). Han sa det när han började här – att vi borde byta namn, och efter ett år ungefär kom han på det här.

2 Och vad betyder det?

– Det är liksom som en blandning mellan buffel, oxe, musik och bra mat, liksom lite nattklubbsaktigt.

3 Varför byter ni namn?

– När en del sett Phayatahi har de kommit fram och pratat thailändska och förväntat sig äkta thailändsk mat. De har inte förstått att det inte är det vi har, vi serverar buffé på vårt sätt.

4 Hur kommer verksamheten att förändras i och med namnbytet?

– Vi har många idéer och tankar, mycket ändringar är på gång men vi gör det sakta – gör man att på en gång skulle folk bli chockade! Buffén, vår thaimat, kommer finnas kvar som vanligt – den är mycket populär och går inte vara utan, Filipstad behöver den. Men vi kommer även att börja med lite ny mat, till exempel amerikansk, mexikansk, italiensk och blandat asiatiskt.

5 På lördag har det blivit dags för invigningsfest, vad kommer att hända då?

– Vi kommer börja göra vår egen burgare som man då kan köpa från baren, det kommer vara mingel och olika maträtter. Vi kommer ha happy hour i tre timmar och vid tio kommer en bra dj med massa utrustning och ljuseffekter. Och det kommer vara fritt, alla ska kunna njuta! Köket kommer också vara i full gång hela tiden.

6 Har ni fler saker på gång framöver?

– Vi vill hela tiden att det ska hända saker, man kan inte bara sitta fast i rutiner. Bland annat planerar vi att köra after work på fredagar och pubkvällar på fredagar och lördagar. Jag skulle också vilja utöka barnen så att sortimentet blir mer varierat. Under sommaren skulle vi vilja ha en uteservering. Vi kanske kommer få en delägare till eftersom jag inte orkar med allt, jag vill kunna ägna mig mer åt marknadsföring och sånt.

– Trots att vi är ett litet företag stöttar vi mycket här i Filipstad, till exempel hockeyn och fotbollen. Och det kommer vi fortsätta med, det är viktigt och bra.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.