2016-04-30 14:59

2016-04-30 14:59

Lesjöfors visade moral

FOTBOLL: Karlskoga-Lesjöfors 4–5

Efter mycket vilja och många mål, stod Lesjöfors som segrare, när laget spelade premiärmatch borta mot Karlskoga SK.
LIF lyckades hämta upp underläge tre gånger under matchen, innan Stefan Forsberg kunde avgöra för gästerna.

Det var på ett svårspelat underlag på Stråvallen i Karlskoga, som Lesjöfors inledde sitt seriespel. Och laget fick värsta tänkbara start när Karlskoga gick upp till en tvåmålsledning redan i inledningen på matchen.

Lesjöfors gav sig dock inte trots den dåliga starten, och upphämtningen startade när Rasmus Björkman hann före KSK-målvakten på en djupledsboll och fick en tå på bollen till 1-2.

Marcus Heikkinen kvitterade sedan påpassligt, efter att hemmalagets målvakt och försvarslinje inte riktigt kommit överens med varandra om vem som skulle göra vad i försvarsspelet.

Ytterligare ett mål hann falla innan domaren blåste för halvtidsvila, och det var KSK som gjorde målet.

Väntade på utdelning

– Vi tyckte att vi spelade bra i första halvlek och tyckte att vi hade lite grepp på dem stundtals. Vi förde spelet så det var bara att köra på och försöka få till fler målchanser, förklarar matchcoachen Urban Björkman, lagets uppryckning i den andra halvleken.

Ja, och målen fortsatte hagla också i den andra halvleken. På den vattensjuka planen spelade båda lagen med få passningar genom sina mittfält, innan bollen sedan sattes snabbt i djupled, endera på kanterna eller med fina instickare centralt i banan.

Lesjöfors ensamme anfallare Johannes Gustavsson kvitterade två gånger om i den andra halvleken, först till 3–3 och senare också till 4–4, där ett av hans mål kom till på en läcker frispark, som han skruvade in i det bortre krysset.

Stor matchvinare för Lesjöfors blev sedan Stefan Forsberg när han satte dit 5–4.

– Det var ett sånt riktigt mål som vi vill göra. Johannes spelade ut bollen på kanten till Foppa, som sprang förbi allihop, kommenterar lagets spelande tränare Johan Gjermandsen.

Både Björkman och Gjermandsen delar ut ett extra plus till mittbacken Christofer Engström för hans insats i matchen.

Mål Lesjöfors: Johannes Gustavsson 2, Rasmus Björkman, Marcus Heikkinen och Stefan Forsberg.

Det var på ett svårspelat underlag på Stråvallen i Karlskoga, som Lesjöfors inledde sitt seriespel. Och laget fick värsta tänkbara start när Karlskoga gick upp till en tvåmålsledning redan i inledningen på matchen.

Lesjöfors gav sig dock inte trots den dåliga starten, och upphämtningen startade när Rasmus Björkman hann före KSK-målvakten på en djupledsboll och fick en tå på bollen till 1-2.

Marcus Heikkinen kvitterade sedan påpassligt, efter att hemmalagets målvakt och försvarslinje inte riktigt kommit överens med varandra om vem som skulle göra vad i försvarsspelet.

Ytterligare ett mål hann falla innan domaren blåste för halvtidsvila, och det var KSK som gjorde målet.

Väntade på utdelning

– Vi tyckte att vi spelade bra i första halvlek och tyckte att vi hade lite grepp på dem stundtals. Vi förde spelet så det var bara att köra på och försöka få till fler målchanser, förklarar matchcoachen Urban Björkman, lagets uppryckning i den andra halvleken.

Ja, och målen fortsatte hagla också i den andra halvleken. På den vattensjuka planen spelade båda lagen med få passningar genom sina mittfält, innan bollen sedan sattes snabbt i djupled, endera på kanterna eller med fina instickare centralt i banan.

Lesjöfors ensamme anfallare Johannes Gustavsson kvitterade två gånger om i den andra halvleken, först till 3–3 och senare också till 4–4, där ett av hans mål kom till på en läcker frispark, som han skruvade in i det bortre krysset.

Stor matchvinare för Lesjöfors blev sedan Stefan Forsberg när han satte dit 5–4.

– Det var ett sånt riktigt mål som vi vill göra. Johannes spelade ut bollen på kanten till Foppa, som sprang förbi allihop, kommenterar lagets spelande tränare Johan Gjermandsen.

Både Björkman och Gjermandsen delar ut ett extra plus till mittbacken Christofer Engström för hans insats i matchen.

Mål Lesjöfors: Johannes Gustavsson 2, Rasmus Björkman, Marcus Heikkinen och Stefan Forsberg.

  • Mattias Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.