2016-04-29 18:48

2016-04-29 18:48

Gör en pudel i hundfråga

FILIPSTAD: Förslaget om en hundrastgård lever än

Förslaget att iordningställa en hundrastgård röstades ner av teknikutskottet, men när frågan togs upp av kommunstyrelsen beslutades om en återremiss.
– Jag gör en pudel, säger tekniske chefen.

FT har tidigare rapporterat om Christer Olssons (M) motion om att anlägga en hundrastgård. När förslaget för några veckor sedan behandlades fick det avslag av teknikutskottet som hänvisade till den tekniske chefen, Inge Nilssons Piehls, skrivelse där han menade att detta inte var något prioriterat område då kommunens resurser är begränsade. Dessutom, menade han, kunde hundägare släppa sina fyrfotade vänner vid brukshundsklubbens anläggning. Det sistnämnda fick Filipstads brukshundsklubb att säga i från – deras område är ingen hundrastningsplats.

När ärendet i veckan landade på kommunstyrelsens bord beslutades om att skicka motionen på återremiss. Motionsförfattaren Olsson berättade under mötet att över 75 personer hört av sig till honom då de är mycket intresserade av att en hundrastgård byggs. Nilsson Piehl medverkade också i diskussionen.

– Skrivelsen är baserat på tidigare inkomna synpunkter, men jag backar – jag gör en pudel!

Eniga politiker valde således att skicka frågan på ytterligare utredning.

FT har tidigare rapporterat om Christer Olssons (M) motion om att anlägga en hundrastgård. När förslaget för några veckor sedan behandlades fick det avslag av teknikutskottet som hänvisade till den tekniske chefen, Inge Nilssons Piehls, skrivelse där han menade att detta inte var något prioriterat område då kommunens resurser är begränsade. Dessutom, menade han, kunde hundägare släppa sina fyrfotade vänner vid brukshundsklubbens anläggning. Det sistnämnda fick Filipstads brukshundsklubb att säga i från – deras område är ingen hundrastningsplats.

När ärendet i veckan landade på kommunstyrelsens bord beslutades om att skicka motionen på återremiss. Motionsförfattaren Olsson berättade under mötet att över 75 personer hört av sig till honom då de är mycket intresserade av att en hundrastgård byggs. Nilsson Piehl medverkade också i diskussionen.

– Skrivelsen är baserat på tidigare inkomna synpunkter, men jag backar – jag gör en pudel!

Eniga politiker valde således att skicka frågan på ytterligare utredning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.