2016-04-26 13:06

2016-04-26 13:06

Carl Jan får fint pris

SAXÅ: "En Oscar inom upplevelseindustrin"

Carl Jan Granqvist får ett prestigefyllt pris inom svensk besöksnäring.
Han prisas för sitt mångåriga engagemang.

Det är branschorganisationen Visita som delar ut Adelsohns och Hulths-priset. Årets pristagare kan göra ett långt visitkort: han är professor i måltidskunskap, entreprenör, skribent, underhållare och tidigare gästgivare – lägg därtill bland annat vinexpert i radio och herrgårdsägare, och inte minst att han är mannen bakom både Måltidens hus och Restauranghögskolan i Grythyttan.

Carl Jan Granqvist fyllde nyss 70 år och får priset för sitt mångåriga engagemang för den svenska gastronomin. Priset delas årligen ut till en person som ”genom samverkan och gott föredöme främjat besöksnäringens utveckling och anseende” skriver Visita i ett pressmeddelande om priset.

– Tänk att få en Oscar för engagemang inom svensk upplevelseindustri, säger Carl Jan Granqvist om utmärkelsen.

Och lovar i samma andetag att fortsätta vara engagerad:

– Jag är mycket tacksam, glad och stolt över få motta Adelsohns & Hulths pris 2016, vilket ger mig energi för att vid 70 års ålder fortsatt brinna för utveckling genom utbildning och forskning inom Culinary Craft, Art and Heritage.

Adelsohns och Hulths pris är uppkallat efter den tidigare ordföranden för dåvarande SHR, nuvarande Visita, Ulf Adelsohn, och tidigare vd Mats Hulth. Det har delats ut sedan år 2010. I juryn sitter Ulf Adelsohn, Mats Hulth, Visitas nuvarande ordförande Maud Olofsson och vd Eva Östling. Priset består framför allt av äran, men också 25 000 kronor.

Det är branschorganisationen Visita som delar ut Adelsohns och Hulths-priset. Årets pristagare kan göra ett långt visitkort: han är professor i måltidskunskap, entreprenör, skribent, underhållare och tidigare gästgivare – lägg därtill bland annat vinexpert i radio och herrgårdsägare, och inte minst att han är mannen bakom både Måltidens hus och Restauranghögskolan i Grythyttan.

Carl Jan Granqvist fyllde nyss 70 år och får priset för sitt mångåriga engagemang för den svenska gastronomin. Priset delas årligen ut till en person som ”genom samverkan och gott föredöme främjat besöksnäringens utveckling och anseende” skriver Visita i ett pressmeddelande om priset.

– Tänk att få en Oscar för engagemang inom svensk upplevelseindustri, säger Carl Jan Granqvist om utmärkelsen.

Och lovar i samma andetag att fortsätta vara engagerad:

– Jag är mycket tacksam, glad och stolt över få motta Adelsohns & Hulths pris 2016, vilket ger mig energi för att vid 70 års ålder fortsatt brinna för utveckling genom utbildning och forskning inom Culinary Craft, Art and Heritage.

Adelsohns och Hulths pris är uppkallat efter den tidigare ordföranden för dåvarande SHR, nuvarande Visita, Ulf Adelsohn, och tidigare vd Mats Hulth. Det har delats ut sedan år 2010. I juryn sitter Ulf Adelsohn, Mats Hulth, Visitas nuvarande ordförande Maud Olofsson och vd Eva Östling. Priset består framför allt av äran, men också 25 000 kronor.