2016-04-22 17:08

2016-04-22 17:08

Hyfsat svängrum i Filipstad

FILIPSTAD: Så många kvadratmeter har varje hyresgäst att bo på i genomsnitt

Bor du i eller kring Stockholm får du räkna med att möblera smart – där är bostadsytan per person lägst i landet.
Bättre upp är det i Hällefors och Filipstad, som dock båda ligger under riksgenomsnittet för yta per person bland hyresgäster.

Hyresgäster i Hällefors och i Storfors har i genomsnitt 36 kvadratmeter var att röra sig på, Filipstadsborna får varsin kvadratmeter till, 37.

Det är något under riksgenomsnittet på 42 kvadratmeter per person, men ändå bra mycket bättre än där det är mest trångt om plats. I Stockholmsförorten Botkyrka har boende i hyresrätt i genomsnittt 27 kvadratmeter per person.

Det är Statistiska centralbyrån, SCB, som för statistik kring bostadsytorna och Hyresgästföreningens tidning Hem och hyra har gjort listan över hur det ser ut med svängrummet i hyresrätterna i olika kommuner.

Störst luft kring sig har hyresgäster i Karlsborg med 47 kvadratmeter per person. Också Munkfors hör till toppkommunerna: en delad andraplats i landet med 46 kvadrat per person.

Hem och hyra konstaterar också att hyresgäster generellt har det trängre än boende i småhus. Medan småhusägare i genomsnitt huserar på 46 kvadratmeter per person får hyresgäster som nämnts nöja sig med 42.

Hyresgäster i Hällefors och i Storfors har i genomsnitt 36 kvadratmeter var att röra sig på, Filipstadsborna får varsin kvadratmeter till, 37.

Det är något under riksgenomsnittet på 42 kvadratmeter per person, men ändå bra mycket bättre än där det är mest trångt om plats. I Stockholmsförorten Botkyrka har boende i hyresrätt i genomsnittt 27 kvadratmeter per person.

Det är Statistiska centralbyrån, SCB, som för statistik kring bostadsytorna och Hyresgästföreningens tidning Hem och hyra har gjort listan över hur det ser ut med svängrummet i hyresrätterna i olika kommuner.

Störst luft kring sig har hyresgäster i Karlsborg med 47 kvadratmeter per person. Också Munkfors hör till toppkommunerna: en delad andraplats i landet med 46 kvadrat per person.

Hem och hyra konstaterar också att hyresgäster generellt har det trängre än boende i småhus. Medan småhusägare i genomsnitt huserar på 46 kvadratmeter per person får hyresgäster som nämnts nöja sig med 42.