2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Babyzumba i discoljus

FILIPSTAD: Rolig aktivitet för föräldrar och barn

Just nu pågår en tioveckorskurs i babyzumba i Filipstad. Tiotalet mammor deltar med sina småttingar för att få lite motion och ha en trevlig stund med sina barn hängande i selar.

På tisdagar är det mammor med sina babisar som för motionens skull deltar i barnzumba dans i discoljus under ledning av Banke Brattström.

Nappade

– Det var Banke som började prata om det här och då nappade jag på det, säger Regina Wistrand som har med sig dottern Elsa. Det här är bra motion för mammor, samtidigt som det är en rolig stund.

– Jag satte upp lappar i badhuset om den här kursen, men den fick bara sitta upp någon dag innan det var borta, säger Regina Wistrand. Jag har svårt att förstå varför någon behövde plocka ner den. Nu blev vi några i alla fall och det är roligt och samtidigt avslappnande.

Grunden i kursen är Zumba-Gold och innebär att zumbamusik blandas med annan musik.

Träning och sömn

– Det handlar om att man blandar in andra låtar än zumbalåtar, säger Banke Brattström. Kursen går ut på att mammorna blir mer tränade efter att de fått barn och barnen som sitter i selarna blir som redskap och barnen blir avslappnade. Förra veckan när kursen började var det 3-4 barn som somnade under pågående dans.

Vuxenkurs

Det är populärt med Zumba-Gold och nästa vecka kommer det att startas en ny kurs på Ungdomens hus. Då handlar det om vuxna.

– Nästa vecka startar vi Zumba-Gold för vuxna här i Filipstad, säger Banke Brattström. Att vi väljer Zumba-Gold beror på att det är lite lugnare tempo då det är lite blandad musik. Det gör att äldre människor som eventuellt har någon skada kan delta. Den här kursen vänder sig även till pensionärer som vill röra på sig.

På tisdagar är det mammor med sina babisar som för motionens skull deltar i barnzumba dans i discoljus under ledning av Banke Brattström.

Nappade

– Det var Banke som började prata om det här och då nappade jag på det, säger Regina Wistrand som har med sig dottern Elsa. Det här är bra motion för mammor, samtidigt som det är en rolig stund.

– Jag satte upp lappar i badhuset om den här kursen, men den fick bara sitta upp någon dag innan det var borta, säger Regina Wistrand. Jag har svårt att förstå varför någon behövde plocka ner den. Nu blev vi några i alla fall och det är roligt och samtidigt avslappnande.

Grunden i kursen är Zumba-Gold och innebär att zumbamusik blandas med annan musik.

Träning och sömn

– Det handlar om att man blandar in andra låtar än zumbalåtar, säger Banke Brattström. Kursen går ut på att mammorna blir mer tränade efter att de fått barn och barnen som sitter i selarna blir som redskap och barnen blir avslappnade. Förra veckan när kursen började var det 3-4 barn som somnade under pågående dans.

Vuxenkurs

Det är populärt med Zumba-Gold och nästa vecka kommer det att startas en ny kurs på Ungdomens hus. Då handlar det om vuxna.

– Nästa vecka startar vi Zumba-Gold för vuxna här i Filipstad, säger Banke Brattström. Att vi väljer Zumba-Gold beror på att det är lite lugnare tempo då det är lite blandad musik. Det gör att äldre människor som eventuellt har någon skada kan delta. Den här kursen vänder sig även till pensionärer som vill röra på sig.