2016-04-06 16:22

2016-04-06 16:22

Dammbygget stannar om strejken blir av

NYKROPPA: Sex anställda kan tas ut i strejk

Om Byggnads varsel om strejk blir verklighet så kommer bygget av en helt ny damm i Nykroppa att stanna av helt. NCC har sex anställda som arbetar vid bygget och dessa kommer nämligen att tas ut i strejk den 19 april.

– I Nykroppa bygger vi en helt ny damm bakom den gamla dammen och samt en lucka i kanalen. Vi gör bara anläggningsarbeten, inga maskiner eller andra installationer i kraftstationen, berättar Henrik Enell, ansvarig för Infra Services vid NCC.

Befarar problem

Han berättar att företaget har sex anställda som i sådant fall berörs av strejken.

– De är uttagna till den 19 april och bygget kommer stanna helt under den tiden och vi blir försenade med motsvarande tid som strejken kommer att pågå. Men redan den 12 april kommer vår betongleverantör Thomas betong att vara uttagen och det kommer också påverka projektet negativt. Vi håller på att utreda vad detta innebär för oss.

– I Nykroppa bygger vi en helt ny damm bakom den gamla dammen och samt en lucka i kanalen. Vi gör bara anläggningsarbeten, inga maskiner eller andra installationer i kraftstationen, berättar Henrik Enell, ansvarig för Infra Services vid NCC.

Befarar problem

Han berättar att företaget har sex anställda som i sådant fall berörs av strejken.

– De är uttagna till den 19 april och bygget kommer stanna helt under den tiden och vi blir försenade med motsvarande tid som strejken kommer att pågå. Men redan den 12 april kommer vår betongleverantör Thomas betong att vara uttagen och det kommer också påverka projektet negativt. Vi håller på att utreda vad detta innebär för oss.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.