2016-04-05 06:00

2016-04-05 06:00

Före detta minister berättar om cancer

FILIPSTAD: Moderaterna arrangerar temadag

Moderaterna i Filipstad bjuder in allmänheten till ett möte om cancerfrågor och i synnerhet barncancerfrågan. I det mötet deltar Barncancerfondens ordförande Claes-Göran Österlund och även en före detta minister.

På onsdag kväll i nästa vecka bjuds Filipstadsbor in till ett möte hos Moderaterna. Ett möte som handlar om cancerfrågorna.

– Vi tycker att det finns andra frågor än invandrarfrågan att diskutera, säger Ulf Söhrman som är Moderaternas ordförande i Filipstad.

– Vi vill öppna dörren och bli lite bredare. Många drabbas av cancer och det händer att folk får vänta länge innan de får vård. Sedan är det så att alla landsting inte tar in de mediciner som forskats fram då de är för dyra.

Förbättringar

Till mötet har Moderaterna bjudit in barncancerfondens ordförande Claes-Göran Österlund som ska informera om barncancerfondens verksamhet och svara på allmänhetens frågor.

Före detta biståndsministern Gunilla Carlsson är också inbjuden för att tala om sina egna erfarenheter när det gäller Barncancerfonden. Hon hade en dotter som dog i cancer under hösten 2015 och vill tala om vilka förbättringar som kan göras för att förbättra stödet till anhöriga och de drabbade.

På onsdag kväll i nästa vecka bjuds Filipstadsbor in till ett möte hos Moderaterna. Ett möte som handlar om cancerfrågorna.

– Vi tycker att det finns andra frågor än invandrarfrågan att diskutera, säger Ulf Söhrman som är Moderaternas ordförande i Filipstad.

– Vi vill öppna dörren och bli lite bredare. Många drabbas av cancer och det händer att folk får vänta länge innan de får vård. Sedan är det så att alla landsting inte tar in de mediciner som forskats fram då de är för dyra.

Förbättringar

Till mötet har Moderaterna bjudit in barncancerfondens ordförande Claes-Göran Österlund som ska informera om barncancerfondens verksamhet och svara på allmänhetens frågor.

Före detta biståndsministern Gunilla Carlsson är också inbjuden för att tala om sina egna erfarenheter när det gäller Barncancerfonden. Hon hade en dotter som dog i cancer under hösten 2015 och vill tala om vilka förbättringar som kan göras för att förbättra stödet till anhöriga och de drabbade.