2016-04-05 06:00

2016-04-05 06:00

"Drar åt samma håll"

NYKROPPA: Fornander är förhoppningsfull efter möte med Filipstads fastighetschef

På måndagen träffades Patrik Fornander och kommunens fastighetschef Per Green i Nykroppa gamla skola som Fornander vill köpa. Fornander är förhoppningsfull efter det mötet, men är medveten om att det kommer att ta tid innan allt är färdigt då en ny detaljplan måste till för att affären ska bli av.

För ett par veckor sedan rapporterade FT om att moderaten Patrik Fornander lagt ett bud på Nykroppa gamla skola. I går hade Fornander ett möte med Filipstads fastighetschef i skolan. Ett möte där man kan säga att parterna var överens, men att det kommer att ta lite tid innan allt är färdigt.

”Ett bra möte”

– Det var ett bra möte jag hade med fastighetschefen Per Green i dag och vi var överens om att affären går att genomföra, säger Patrik Fornander. Men för att det ska gå måste det till en ny detaljplan då fastigheten i dag är allmännytta och måste styckas av, vilket är ett måste för att det ska gå att göra bostäder.

Överens om riktningen

– När det gäller detaljplanen är det varken jag eller fastighetsavdelningen som råder över den, säger Patrik Fornander. Men vi har kommit överens om att vi ska gå åt det hållet.

Vad kommer att hända nu efter ert möte i går?

– Det kommer ett förslag på hur det här ska genomföras och sedan ska det så klart behandlas politiskt, förklarar Patrik Fornander. Sedan ska ett förslag på ny detaljplan läggas fram. Jag tror inte det kommer att ta så lång tid innan det kommer någon form av kontrakt från fastighetsavdelningen, då det är viktigt att deltaljplanhanteringen kommer i gång. Detaljplanhanteringen kommer att ta tid, men hellre det än att det blir fel.

Genomförbart

Filipstads fastighetschef Per Green är också positiv efter mötet med Patrik Fornander.

– Vi måste ha ingången att den här affären går att genomföra, säger Per Green. Men det kommer att ta tid innan allt är klart med en detaljplan som många så klart ska ha synpunkter på. Jag kan tänka mig att det tar ett halvår eller mer innan vi är framme.

Hur lång tid kommer det att ta innan fastighetsavdelningen skickar någon form av kontrakt till Fornander?

– Vi kommer att skicka någon form av överenskommelsekontrakt till Patrik Fornander så snart som möjligt, säger Per Green. Jag skulle tro att det blir innan sommaren.

För ett par veckor sedan rapporterade FT om att moderaten Patrik Fornander lagt ett bud på Nykroppa gamla skola. I går hade Fornander ett möte med Filipstads fastighetschef i skolan. Ett möte där man kan säga att parterna var överens, men att det kommer att ta lite tid innan allt är färdigt.

”Ett bra möte”

– Det var ett bra möte jag hade med fastighetschefen Per Green i dag och vi var överens om att affären går att genomföra, säger Patrik Fornander. Men för att det ska gå måste det till en ny detaljplan då fastigheten i dag är allmännytta och måste styckas av, vilket är ett måste för att det ska gå att göra bostäder.

Överens om riktningen

– När det gäller detaljplanen är det varken jag eller fastighetsavdelningen som råder över den, säger Patrik Fornander. Men vi har kommit överens om att vi ska gå åt det hållet.

Vad kommer att hända nu efter ert möte i går?

– Det kommer ett förslag på hur det här ska genomföras och sedan ska det så klart behandlas politiskt, förklarar Patrik Fornander. Sedan ska ett förslag på ny detaljplan läggas fram. Jag tror inte det kommer att ta så lång tid innan det kommer någon form av kontrakt från fastighetsavdelningen, då det är viktigt att deltaljplanhanteringen kommer i gång. Detaljplanhanteringen kommer att ta tid, men hellre det än att det blir fel.

Genomförbart

Filipstads fastighetschef Per Green är också positiv efter mötet med Patrik Fornander.

– Vi måste ha ingången att den här affären går att genomföra, säger Per Green. Men det kommer att ta tid innan allt är klart med en detaljplan som många så klart ska ha synpunkter på. Jag kan tänka mig att det tar ett halvår eller mer innan vi är framme.

Hur lång tid kommer det att ta innan fastighetsavdelningen skickar någon form av kontrakt till Fornander?

– Vi kommer att skicka någon form av överenskommelsekontrakt till Patrik Fornander så snart som möjligt, säger Per Green. Jag skulle tro att det blir innan sommaren.