2016-04-04 16:53

2016-04-04 16:53

Östling underhåller

NORDMARK: Galenskaper och vardagskomik i församlingshemmet

Genom sina olika karaktärer och shower har han många gånger lockat publiken till skratt men även till eftertanke. Nu kommer Johan Östling till Nordmark för att underhålla med sin vardagskomik.

– Det verkar bli det bästa hittills, säger hembygdsföreningens Johnny Svensson om arrangemanget.

Fredagen den 8 april besöker mannen med många titlar på sitt visitkort, församlingshemmet i Nordmark – Johan Östling kan bland annat presentera sig som komiker, konferencier, musiker och skådespelare.

Tv och filmer

Östling har medverkat i Starboys och olika uppsättningar av föreställningen Stört. För en stor del av publiken är han även känd från tv-serien Ack Värmeland där han bland annat spelar mot sin parhäst Björn Andersson-Ling och Mia Skäringer. Andersson-Ling finns även med i många av de filmproduktioner som Östling medverkat i – bland annat Mammas pojkar, Bröllopsfotografen och Smala Sussi.

Kommer solo

När det blir dags för besöket i Nordmark är det dock helt solo som Östling kommer möta publiken. Enmansföreställningen går under namnet En kväll med Johan Östling, och beskrivs vara en rolig och musikalisk show där publiken spelar en av huvudrollerna.

Vardagen är ett av de ämnen som kommer avhandlas under kvällen, bland annat genom frågeställningar som – varför gör vi egentligen som vi gör? Finns det vanliga människor? Varför stressar vi halvt ihjäl oss för att hinna till avslappningskursen?

I programförklaringen står också att läsa: ”En kväll med Johan Östling handlar även om att försöka finna vägen till sina alldeles egna smultronställen.”

Samarrangemang

Johnny Svensson, ordförande för Nordmarks hembygdsförening och gruvmuseum, berättar att fredagsunderhållningen är ett samarrangemang som också stöttas av Svenska kyrkan och Riksteatern Värmland.

– Tack vare projektet Kultur på landsbygd, får vi välja någon föreställning från Riksteatern Värmlands utbud och betala ett väldigt förmånligt pris för det. Det är jättebra för oss småföreningar som inte kan betala flera tusen i gage.

”Nog bäst hittills”

I och med denna föreställning provar hembygdsföreningen även ett för dem nytt sätt att sälja biljetter på.

– Man kan köpa biljetter på nätet via turistbyrån. Men vi säljer dem även själva som vanligt, förklarar Svensson.

Församlingshemmet, där föreställningen kommer att hållas, rymmer totalt 100 personer. Och redan har det varit en god åtgång på platserna.

– Sett till de arrangemang vi haft förut genom Kultur på landsbygd, är nog det här det bästa hittills.

Fredagen den 8 april besöker mannen med många titlar på sitt visitkort, församlingshemmet i Nordmark – Johan Östling kan bland annat presentera sig som komiker, konferencier, musiker och skådespelare.

Tv och filmer

Östling har medverkat i Starboys och olika uppsättningar av föreställningen Stört. För en stor del av publiken är han även känd från tv-serien Ack Värmeland där han bland annat spelar mot sin parhäst Björn Andersson-Ling och Mia Skäringer. Andersson-Ling finns även med i många av de filmproduktioner som Östling medverkat i – bland annat Mammas pojkar, Bröllopsfotografen och Smala Sussi.

Kommer solo

När det blir dags för besöket i Nordmark är det dock helt solo som Östling kommer möta publiken. Enmansföreställningen går under namnet En kväll med Johan Östling, och beskrivs vara en rolig och musikalisk show där publiken spelar en av huvudrollerna.

Vardagen är ett av de ämnen som kommer avhandlas under kvällen, bland annat genom frågeställningar som – varför gör vi egentligen som vi gör? Finns det vanliga människor? Varför stressar vi halvt ihjäl oss för att hinna till avslappningskursen?

I programförklaringen står också att läsa: ”En kväll med Johan Östling handlar även om att försöka finna vägen till sina alldeles egna smultronställen.”

Samarrangemang

Johnny Svensson, ordförande för Nordmarks hembygdsförening och gruvmuseum, berättar att fredagsunderhållningen är ett samarrangemang som också stöttas av Svenska kyrkan och Riksteatern Värmland.

– Tack vare projektet Kultur på landsbygd, får vi välja någon föreställning från Riksteatern Värmlands utbud och betala ett väldigt förmånligt pris för det. Det är jättebra för oss småföreningar som inte kan betala flera tusen i gage.

”Nog bäst hittills”

I och med denna föreställning provar hembygdsföreningen även ett för dem nytt sätt att sälja biljetter på.

– Man kan köpa biljetter på nätet via turistbyrån. Men vi säljer dem även själva som vanligt, förklarar Svensson.

Församlingshemmet, där föreställningen kommer att hållas, rymmer totalt 100 personer. Och redan har det varit en god åtgång på platserna.

– Sett till de arrangemang vi haft förut genom Kultur på landsbygd, är nog det här det bästa hittills.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.