2016-04-01 16:52

2016-04-01 16:52

Spårens kämparfår fint pris

FILIPSTAD: Stora skidspårspriset till Kalhyttan

Stora skidspårspriset 2016 går till Filipstad – närmare bestämt till spårgruppen i Filipstads skidförening, som ser till att spåren på Kalhyttan är i toppform.

”Spårgruppen i Filipstads skidförening har under de senaste åren genom uthållighet, engagemang och spetskunskap positionerat sig som en av de bästa längdskidanläggningarna i Sverige. Man har vid sin anläggning Kalhyttan-Filipstads skidstadion skapat en inbjudande längdskidåkningsmiljö med spår av yppersta klass för alla skidälskare. Detta, i kombination med regelbundna spårrapporter på Skidspår.se, gör att man lockar till sig såväl motionärer, ungdomar och elitåkare från när och fjärran. Som skidåkare behöver man aldrig vara besviken på spåren vid Kalhyttan-Filipstads skidstadion!”

Så berömmande lyder juryns motivering. Priset delas ut av Skidspår.se och Svenska Skidförbundet och Lennart Dahlgren i spårgruppen är förstås glad över utmärkelsen.

– Det här är roligt för hela föreningen. Det är hela anläggningen de uppskattar och det känns roligt att folk är nöjda med det vi gör.

Hur har vintern varit?

– Den har varit ganska kämpig för oss. Vi har sprutat snö i tre omgångar för den gick ju bort i två omgångar för oss.

Nu räknar han dock vintern som över.

– Ja, det är den. Vi preparar inget mera nu, men de får åka de som vill. Det finns fortfarande snö kvar.

”Spårgruppen i Filipstads skidförening har under de senaste åren genom uthållighet, engagemang och spetskunskap positionerat sig som en av de bästa längdskidanläggningarna i Sverige. Man har vid sin anläggning Kalhyttan-Filipstads skidstadion skapat en inbjudande längdskidåkningsmiljö med spår av yppersta klass för alla skidälskare. Detta, i kombination med regelbundna spårrapporter på Skidspår.se, gör att man lockar till sig såväl motionärer, ungdomar och elitåkare från när och fjärran. Som skidåkare behöver man aldrig vara besviken på spåren vid Kalhyttan-Filipstads skidstadion!”

Så berömmande lyder juryns motivering. Priset delas ut av Skidspår.se och Svenska Skidförbundet och Lennart Dahlgren i spårgruppen är förstås glad över utmärkelsen.

– Det här är roligt för hela föreningen. Det är hela anläggningen de uppskattar och det känns roligt att folk är nöjda med det vi gör.

Hur har vintern varit?

– Den har varit ganska kämpig för oss. Vi har sprutat snö i tre omgångar för den gick ju bort i två omgångar för oss.

Nu räknar han dock vintern som över.

– Ja, det är den. Vi preparar inget mera nu, men de får åka de som vill. Det finns fortfarande snö kvar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.