2016-03-31 17:02

2016-03-31 17:02

Barnkläder efterlyses

FILIPSTAD: Vasakyrkan visar på stort behov till asylsökande

Har du urvuxna barnkläder hemma i garderoberna? Bengt Petersson vet ett ställe där de gör bättre nytta.

Han är engagerad i Vasakyrkan och ringer FT med en efterlysning.

– Vi behöver barnkläder, i alla storlekar från baby och uppåt. Det kommer så många nyanlända och många av dem har bara kläderna de har på kroppen. I dag kom det en familj med tio barn som inte har några ombyten, berättar han.

Även skor efterfrågas:

– Framför allt herrskor, men även barnskor, säger Bengt Petersson.

Vasakyrkan gör ett stort arbete med att hjälpa asylsökande som bor i Filipstad. Såväl språkcafé som hjälp med kläder står på programmet. Den som vill skänka kläder eller skor beger sig enklast till Vasakyrkan på torsdagseftermiddagar, för då är det alltid folk på plats. Det går också an att chansa, och bara ta en sväng förbi.

– Vi har någon där nästan dagligen, så man kan ju kolla, tipsar Bengt.

Han är engagerad i Vasakyrkan och ringer FT med en efterlysning.

– Vi behöver barnkläder, i alla storlekar från baby och uppåt. Det kommer så många nyanlända och många av dem har bara kläderna de har på kroppen. I dag kom det en familj med tio barn som inte har några ombyten, berättar han.

Även skor efterfrågas:

– Framför allt herrskor, men även barnskor, säger Bengt Petersson.

Vasakyrkan gör ett stort arbete med att hjälpa asylsökande som bor i Filipstad. Såväl språkcafé som hjälp med kläder står på programmet. Den som vill skänka kläder eller skor beger sig enklast till Vasakyrkan på torsdagseftermiddagar, för då är det alltid folk på plats. Det går också an att chansa, och bara ta en sväng förbi.

– Vi har någon där nästan dagligen, så man kan ju kolla, tipsar Bengt.