2016-03-21 16:59

2016-03-21 16:59

Inget beslut fattat om förundersökning

FILIPSTAD: Arbetsplatsolyckan på OLW

Det har ännu inte tagits något beslut om en eventuell förundersökning kring arbetsplatsolyckan på OLW. Olyckan inträffade förra veckan och tre personer brännskadades.

– Jag har fått ärendet i förmiddags (läs måndag förmiddag, reds anm) och ska nu skicka det till åklagaren och Arbetsmiljöverket. Jag förutsätter att ärendet kommer att utredas. Det är åklagaren som är förundersökningsledare och det är polisen som utreder ärendet, säger Jonas Neu, civil utredare vid polisen i Värmland.

Han förklarar att ärendet skickas till åklagarmyndigheten vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Göteborg. Vid den enheten handläggs bland annat ärenden som handlar om arbetsmiljöbrott och brott mot arbetsmiljölagen.

Det är åklagaren som tar ett beslut om det eventuellt ska inledas någon förundersökning.

– I den anmälan som polispatrullen - som var på plats - upprättade är rubriceringen ”misstänkt vållande till kroppsskada”, säger Jonas Neu och förklarar att det är åklagaren som avgör vad som eventuellt ska utredas och hur det ska gå till, samt vilket misstänkt brott det i så fall rör sig om.

Sedan är det polisen som ska utreda händelsen.

Arbetsmiljöverket är tillsynsmyndighet när det gäller arbetsmiljön.

– Jag har fått ärendet i förmiddags (läs måndag förmiddag, reds anm) och ska nu skicka det till åklagaren och Arbetsmiljöverket. Jag förutsätter att ärendet kommer att utredas. Det är åklagaren som är förundersökningsledare och det är polisen som utreder ärendet, säger Jonas Neu, civil utredare vid polisen i Värmland.

Han förklarar att ärendet skickas till åklagarmyndigheten vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Göteborg. Vid den enheten handläggs bland annat ärenden som handlar om arbetsmiljöbrott och brott mot arbetsmiljölagen.

Det är åklagaren som tar ett beslut om det eventuellt ska inledas någon förundersökning.

– I den anmälan som polispatrullen - som var på plats - upprättade är rubriceringen ”misstänkt vållande till kroppsskada”, säger Jonas Neu och förklarar att det är åklagaren som avgör vad som eventuellt ska utredas och hur det ska gå till, samt vilket misstänkt brott det i så fall rör sig om.

Sedan är det polisen som ska utreda händelsen.

Arbetsmiljöverket är tillsynsmyndighet när det gäller arbetsmiljön.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.