2016-03-18 17:01

2016-03-18 17:06

"Mår bra – trots allt"

FILIPSTAD: Alla tre har fått komma hem

– Jag mår riktigt bra, trots allt. Egentligen kunde det bara gått värre.
Det säger Fredrik Thörn, en av de tre som skadades vid arbetsplatsolyckan på OLW i onsdags.

Han flögs till Uppsala medan de två kollegorna kördes till Karlstad och det var först oklart hur pass skadade de var. På onsdagseftermiddagen kom dock hoppfulla kommunikéer från sjukhusen, om lindriga skador, och nu har alla fått komma hem.

– Vi mår bra alla tre. En av dem har jag träffat, han var förbi här förut i dag, och den andre pratade jag med i går och han var också på väg hem då, berättar Fredrik Thörn när FT når honom på fredagseftermiddagen.

Skedde snabbt

Fredrik Thörn är arbetsledare på underhåll och det var i samband med arbete på en panna i fabriken som olyckan skedde. Det hände strax före nio på onsdagsmorgonen och företaget berättar i ett pressmeddelande att pannan, som finns i fabrikens pannrum, exploderade och att tre skadade – två Orkla-anställda och en leverantör – fick föras till sjukhus.

Vad hann du tänka när det hände?

– Ingenting! Det gick så fort, säger Fredrik Thörn. I och med att det gick så fort var det bara att agera och tillkalla hjälp. Man hinner inte tänka på annat än att sätta sig själv i säkerhet.

Viktigaste beskedet

En utredning är på gång, där företagsledning och facket samarbetar, så man får facit på vad som hände, och som alla arbetsplatsolyckor har även denna anmälts till polisen.

– Vi har inlett en intern analys av hur det här kunde hända och inväntar även vad polisutredningen påvisar, uppger företaget i pressmeddelandet.

Men det allra viktigaste beskedet kan Fredrik ge själv här och nu:

– Vi mår bra alla tre. Vi har haft tur egentligen – efter omständigheterna. Jag mår riktigt bra, trots allt, säger han.

Han flögs till Uppsala medan de två kollegorna kördes till Karlstad och det var först oklart hur pass skadade de var. På onsdagseftermiddagen kom dock hoppfulla kommunikéer från sjukhusen, om lindriga skador, och nu har alla fått komma hem.

– Vi mår bra alla tre. En av dem har jag träffat, han var förbi här förut i dag, och den andre pratade jag med i går och han var också på väg hem då, berättar Fredrik Thörn när FT når honom på fredagseftermiddagen.

Skedde snabbt

Fredrik Thörn är arbetsledare på underhåll och det var i samband med arbete på en panna i fabriken som olyckan skedde. Det hände strax före nio på onsdagsmorgonen och företaget berättar i ett pressmeddelande att pannan, som finns i fabrikens pannrum, exploderade och att tre skadade – två Orkla-anställda och en leverantör – fick föras till sjukhus.

Vad hann du tänka när det hände?

– Ingenting! Det gick så fort, säger Fredrik Thörn. I och med att det gick så fort var det bara att agera och tillkalla hjälp. Man hinner inte tänka på annat än att sätta sig själv i säkerhet.

Viktigaste beskedet

En utredning är på gång, där företagsledning och facket samarbetar, så man får facit på vad som hände, och som alla arbetsplatsolyckor har även denna anmälts till polisen.

– Vi har inlett en intern analys av hur det här kunde hända och inväntar även vad polisutredningen påvisar, uppger företaget i pressmeddelandet.

Men det allra viktigaste beskedet kan Fredrik ge själv här och nu:

– Vi mår bra alla tre. Vi har haft tur egentligen – efter omständigheterna. Jag mår riktigt bra, trots allt, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.