2016-03-16 17:43

2016-03-16 17:43

Telefonbedrägeri mot äldre

FILIPSTAD: Bedragare lovade lösa alla problem

För 180 000 kronor lovade bedragaren att lösa den äldre kvinnans alla problem.
Detta är bara en i raden av alla bedrägeriförsök som riktat sig mot äldre den senaste tiden.

Den äldre kvinnan blev under måndagen uppringd av bedragaren som ville ha pengarna insatta på ett specifikt konto. Han sade även att han skulle ringa dagen efter för att kontrollera så att pengarna satts in. Detta gjorde han dock aldrig och kvinnan förde aldrig över det önskade beloppet om 180 000 kronor.

– Vad det var för problem han skulle lösa för pengarna är oklart, säger Filipstadspolisens stationsbefäl, Ulf Sjöö.

Han kan även rapportera om ett annat fall där en äldre kvinna utsatts för ett bedrägeriförsök. Kvinnan fick i detta fall ett samtal från Svenska telebolaget. Hon sade då att hon inte ville ha något. När samma påstådda företag ringde dagen efter var det kvinnans dotter som svarade. Dottern bad företaget skicka papper så att hon kunde se vad det rörde sig om. Kort senare fick kvinnan en faktura på ett abonnemang som tecknats på två år.

– Detta trots att de inte beställt något abonnemang.

Den äldre kvinnan blev under måndagen uppringd av bedragaren som ville ha pengarna insatta på ett specifikt konto. Han sade även att han skulle ringa dagen efter för att kontrollera så att pengarna satts in. Detta gjorde han dock aldrig och kvinnan förde aldrig över det önskade beloppet om 180 000 kronor.

– Vad det var för problem han skulle lösa för pengarna är oklart, säger Filipstadspolisens stationsbefäl, Ulf Sjöö.

Han kan även rapportera om ett annat fall där en äldre kvinna utsatts för ett bedrägeriförsök. Kvinnan fick i detta fall ett samtal från Svenska telebolaget. Hon sade då att hon inte ville ha något. När samma påstådda företag ringde dagen efter var det kvinnans dotter som svarade. Dottern bad företaget skicka papper så att hon kunde se vad det rörde sig om. Kort senare fick kvinnan en faktura på ett abonnemang som tecknats på två år.

– Detta trots att de inte beställt något abonnemang.