2016-03-11 09:26

2016-03-11 09:26

Samordnare ska aktivera äldre

FILIPSTAD: Aktivitetssamordnare på gång i äldreomsorgen

De som bor på kommunens särskilda boenden ska få en aktivare vardag.

Det är målet när kommunen nu anställt sex personer som aktivitetssamordnare.

Samordnarna ska jobba heltid med att aktivera de boende, men också öka gemenskapen och rehabilitera brukarna. Arbetsplatserna är de särskilda boendena i kommunen och det blir aktiviteter både i grupp och individuellt för brukarna.

Det utlovar Filipstads kommun i ett pressmeddelande inför en presentation av projektet till veckan.

– En av uppgifterna är att tänka ”utanför boxen ” för att se om de med enkla medel kan skapa förutsättningar för en meningsfull vardag för våra äldre, säger Anders Nilsson, socialnämndens ordförande, och Eva-Lena Svensson, verksamhetschef för äldreomsorgen, i pressmeddelandet.

Kommunen har råd med satsningen, som kostar 2,2 miljoner, tack vare nationella stimulansmedel för ökad bemanning av vården och omsorgen om äldre.

Samordnarna ska jobba heltid med att aktivera de boende, men också öka gemenskapen och rehabilitera brukarna. Arbetsplatserna är de särskilda boendena i kommunen och det blir aktiviteter både i grupp och individuellt för brukarna.

Det utlovar Filipstads kommun i ett pressmeddelande inför en presentation av projektet till veckan.

– En av uppgifterna är att tänka ”utanför boxen ” för att se om de med enkla medel kan skapa förutsättningar för en meningsfull vardag för våra äldre, säger Anders Nilsson, socialnämndens ordförande, och Eva-Lena Svensson, verksamhetschef för äldreomsorgen, i pressmeddelandet.

Kommunen har råd med satsningen, som kostar 2,2 miljoner, tack vare nationella stimulansmedel för ökad bemanning av vården och omsorgen om äldre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.