2016-03-10 16:43

2016-03-10 16:43

Det ljusnar för Folkets hus

NORDMARK: Förslag till styrelse finns

Läget ljusnar för krisdrabbade Folkets hus i Nordmark.
– Nu har vi ett förslag på en styrelse, säger Lennart Svensson.

Han är kassör i Folkets hus-föreningen och är beredd att sitta kvar på sin post, när föreningen samlas till årsmöte i nästa vecka, den 16 mars. Nyckeln till att han är redo att stanna är att det nu finns förslag på fler personer till styrelsen.

Anna-Lena Körner föreslås bli ordförande och Yvonne Karlsson är på förslag som sekreterare. Rolf Löf är redan styrelseledamot och ställer även han upp för omval.

Lennart Svensson är glad över att det ser ut att ordna sig med en ny styrelse, vilket var en förutsättning för att det ska gå att driva föreningen vidare. Han är också glad över engagemanget som kommit fram när Folkets hus framtid nu blivit ett allmänt diskussionsämne i bygden.

– Det känns som att det är mer intresse nu från Nordmarksbornas sida, för att huset ska bli kvar. Sen hoppas jag att man kommer in med lite synpunkter och förslag på aktiviteter också så att vi kommer i gång, och att fler deltar i aktiviteterna.

Det är ingen hemlighet att han själv dragit ett tungt lass i föreningen på senare år. Nu finns det hopp om att han får stöd av fler och nog finns det att göra. Folkets hus-byggnaden är i behov av renovering, men budskapet från Nordmarksborna får sägas vara tydligt: man vill ha kvar den samlingspunkt som Folkets hus utgör i byn.

Han är kassör i Folkets hus-föreningen och är beredd att sitta kvar på sin post, när föreningen samlas till årsmöte i nästa vecka, den 16 mars. Nyckeln till att han är redo att stanna är att det nu finns förslag på fler personer till styrelsen.

Anna-Lena Körner föreslås bli ordförande och Yvonne Karlsson är på förslag som sekreterare. Rolf Löf är redan styrelseledamot och ställer även han upp för omval.

Lennart Svensson är glad över att det ser ut att ordna sig med en ny styrelse, vilket var en förutsättning för att det ska gå att driva föreningen vidare. Han är också glad över engagemanget som kommit fram när Folkets hus framtid nu blivit ett allmänt diskussionsämne i bygden.

– Det känns som att det är mer intresse nu från Nordmarksbornas sida, för att huset ska bli kvar. Sen hoppas jag att man kommer in med lite synpunkter och förslag på aktiviteter också så att vi kommer i gång, och att fler deltar i aktiviteterna.

Det är ingen hemlighet att han själv dragit ett tungt lass i föreningen på senare år. Nu finns det hopp om att han får stöd av fler och nog finns det att göra. Folkets hus-byggnaden är i behov av renovering, men budskapet från Nordmarksborna får sägas vara tydligt: man vill ha kvar den samlingspunkt som Folkets hus utgör i byn.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.