2016-03-09 15:35

2016-03-09 15:35

Håkan Juholt till Filipstad

FILIPSTAD: Föreläser på biblioteket den 30 mars

Den före detta partiledaren Håkan Juholt kommer till Filipstads bibliotek onsdagen den 30 mars.
Han kommer för att berätta om sig, sitt politikerliv och boken ”Partiledaren som klev in i kylan”.

Daniel Suhonen är författare till en uppmärksammad bok om Håkan Juholt, och berättar i denna om hur det gick till när Juholt i mars 2011 valdes till partiledare, för att tvingas bort bara tio månader senare. Maktkampen inom partiet, sjunkande opinionssiffror, skandaler och läckor – Juholt hamnade i rena torktumlaren och varken förlåt-mig-turné eller ett omvittnat kulturintresse hjälpte.

Slutar i riksdagen

Nu kommer Håkan Juholt till Filipstad för att själv berätta om vad som hände och Jomark Polintan i ABF är förväntansfull. Det är ABF som arrangerar kvällen i samarbete med biblioteket och Jomark gör ingen hemlighet av att det är något av en önskegäst han bokat in.

– Jag har försökt få tag på honom i september, oktober, november, december, januari och februari och nu slutligen har jag fått tag på honom och vi har fått boka honom, säger han.

Han tycker det blir extra spännande att få Juholt på besök just nu:

– Det är sista våren han sitter i riksdagen nu så det här blir en av de sista grejerna han gör under sin 40-åriga karriär som politiker, säger Jomark.

Jomark Polintan är också aktiv politiker lokalt inom S. Han brukar försöka hålla isär de politiska uppdragen och jobbet på ABF, men på en rak fråga svarar han att han hörde till dem som gillade den så utskällde Juholt.

Stod upp

– Ja, faktiskt. Jag tyckte han stod upp för människovärdet. Det känns i dag som att fokus håller på att flyttas från människovärdet, men han stod upp för det.

Boken i centrum

Jomark poängterar dock att träffen på biblioteket inte är något politiskt möte, utan en helt öppen och offentlig tillställning.

– Det är inget partimöte utan ett offentligt möte med utgångspunkt från boken, säger han.

Han tror att intresset kommer att vara stort och ser själv fram emot att få passa på och ställa frågor till S-profilen. Han har inte träffat Juholt förut och visst finns det många frågor som väntar på svar:

– Det ska bli spännande. Jag ska sätta mig med boken och ställa ihop frågor, avslöjar han.

Daniel Suhonen är författare till en uppmärksammad bok om Håkan Juholt, och berättar i denna om hur det gick till när Juholt i mars 2011 valdes till partiledare, för att tvingas bort bara tio månader senare. Maktkampen inom partiet, sjunkande opinionssiffror, skandaler och läckor – Juholt hamnade i rena torktumlaren och varken förlåt-mig-turné eller ett omvittnat kulturintresse hjälpte.

Slutar i riksdagen

Nu kommer Håkan Juholt till Filipstad för att själv berätta om vad som hände och Jomark Polintan i ABF är förväntansfull. Det är ABF som arrangerar kvällen i samarbete med biblioteket och Jomark gör ingen hemlighet av att det är något av en önskegäst han bokat in.

– Jag har försökt få tag på honom i september, oktober, november, december, januari och februari och nu slutligen har jag fått tag på honom och vi har fått boka honom, säger han.

Han tycker det blir extra spännande att få Juholt på besök just nu:

– Det är sista våren han sitter i riksdagen nu så det här blir en av de sista grejerna han gör under sin 40-åriga karriär som politiker, säger Jomark.

Jomark Polintan är också aktiv politiker lokalt inom S. Han brukar försöka hålla isär de politiska uppdragen och jobbet på ABF, men på en rak fråga svarar han att han hörde till dem som gillade den så utskällde Juholt.

Stod upp

– Ja, faktiskt. Jag tyckte han stod upp för människovärdet. Det känns i dag som att fokus håller på att flyttas från människovärdet, men han stod upp för det.

Boken i centrum

Jomark poängterar dock att träffen på biblioteket inte är något politiskt möte, utan en helt öppen och offentlig tillställning.

– Det är inget partimöte utan ett offentligt möte med utgångspunkt från boken, säger han.

Han tror att intresset kommer att vara stort och ser själv fram emot att få passa på och ställa frågor till S-profilen. Han har inte träffat Juholt förut och visst finns det många frågor som väntar på svar:

– Det ska bli spännande. Jag ska sätta mig med boken och ställa ihop frågor, avslöjar han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.